Joan Laporta

 Xavi Urgeles/zuma Press/profimedia
SUKOB GIGANATA

Predsjednik Barcelone opleo po Nikeu i Realu: ‘Prekršili su ugovor, možda ćemo sami proizvoditi dresove‘

"Kada smo im pokazali zube, onda su se potrudili, ali to nije dovoljno", rekao je Laporta
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 04. veljača 2024. 08:42

Predsjednik Barcelone Joan Laporta najavio je mogućnost kraja suradnje katalonskog giganta i Nikea te optužio proizvođača opreme kako krši ugovor.

- Imamo situaciju kakvu smo željeli. Odnos se pogoršava, mislimo da su prekršili ugovor - rekao je Laporta, istaknuvši da bi "tržište" moglo platiti Barci "dvostruko" negdje drugdje.

- Puma? Ne želim o imenima. Razgovaramo s Nikeom. U teškim trenucima nisu se pokazali. Riječima da. Kada smo im pokazali zube, onda su se potrudili, ali to nije dovoljno. U ovom trenutku želimo pronaći najbolje rješenje. Postoje tri opcije: nastaviti s Nikeom, vidjeti što nam tržište nudi ili to učiniti sami kroz BLM [Barca Licensing & Merchandising].

Upitan znači li to stvaranje Barçinog brenda za izradu dresova, Laporta je potvrdio:

- Da. Ako vidite koliko košta dres i cijena po kojoj se prodaje... A mi već izrađujemo svoju odjeću - rekao je.

Laporta se osvrnuo i na najvećeg rivala. Barcelona i Real nedavno su se sukobili oko slučaja plaćanja suca (Caso Negreira) i upotrebe VAR-a u španjolskom nogometu. Laporta je rekao da se Real "ne ponaša dobro" i da se ponaša "cinično, što nije prihvatljivo".

- Ne mogu puno govoriti o moći koja je upravljala sucima, pogledajte tko su oni bili 70 godina ili tko su neki od direktora ili partnera Madrida. Cinični su, a mi to ne prihvaćamo - kazao je.

Linker
25. travanj 2024 22:11