Luka Modrić

 Cesar Cebolla/pressinphoto/imago Sportfotodienst/profimedia
OBJAVILA MARCA

Preokret u slučaju Modrić! Real mu je spreman ponuditi ugovor na još godinu dana

I prošle godine u isto ovo vrijeme razglabalo se o tome hoće li Modrić dobiti novi ugovor
Piše: SNObjavljeno: 13. ožujak 2024. 13:54

Medijski narativ ove je sezone suglasan po pitanju Luke Modrića. "Ovo je zadnja godina u kojoj će hrvatski maestro nositi dres Kraljeva, star je, više ne može pratiti ubojiti tempo modernog nogometa". I nekako smo to svi prihvatili... No je li uistinu tako?

I prošle godine u isto ovo vrijeme Španjolci su razglabali o tome hoće li Modrić dobiti novi ugovor u Madridu, zaslužuje li ga. I tako smo, s neizvjesnošću, ušli u posljednji mjesec (lipanj) njegova ugovora, Florentino Perez nije se oglašavao... Sve do trenutka kada je Real službeno objavio da će Luka ostati u Realu najmanje do ljeta 2024.

Istina, puno se toga u međuvremenu promijenilo u odnosu Reala i Modrića; Luka ima manje značajnu ulogu, drastično manju minutažu, no jedna stvar ostala je ista - Modrićeva ljubav prema klubu i želja za ostankom. Koje i dalje tinjaju u njemu. I zato mu ne bismo trebali prerano davati otpusnicu iz Reala. Potvrđuje to i Marca.

image

Tekst u kojem Marca piše da će Modrić dobiti ponudu za produljenje ugovora

MARCA

"Real Madrid će ponuditi Nachu, Lucasu Vazquezu i Luki Modrić ugovor za još jednu sezonu s Realom", piše madridski dnevnik u tekstu u kojem navodi kako su Kraljevi na izlaznim vratima kluba tražena roba u Saudijskoj Arabiji te da su im tamošnji klubovi spremni ponuditi dugotrajnije ugovore i više novca. Naglašavaju da je prioritet Real Madrid, ali da se krajnji ishod još ne zna.

Obistine li se riječi Marce i produži li ugovor do ljeta 2025., Modrić će postati najstariji nogometaš u povijesti "kraljevskog kluba". Taj rekord zasad drži Ferenc Puškaš koji je za Real zaigrao u kupu, s 39 godina i 36 dana na leđima. Modrić će u rujnu proslaviti 39. rođendan, dakle rekord može pasti već u listopadu.

Ipak, postoji još jedan rekord koji Modrić može ugroziti, a koji ima puno veću težinu od neslužbene titule najstarijeg igrača u povijesti kluba - trofeji! Jedino i isključivo mjerilo uspjeha u nogometu su pehari koji dokazuju da ste u datom trenutku bili najbolji u datom natjecanju. Luka ih je u bijelom dresu već sakupio 23 i samo je za dva udaljen od Brazilca Marcela koji ih je osvojio 25. E, to bi već bila priča. Najstariji i najtrofejniji igrač u povijesti Reala, pa tko može, nek‘ skida rekorde...

image
PRESSINPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Linker
30. travanj 2024 17:39