Raphinha

 PAU BARRENA Afp
RAZBJESNIO JE NAVIJAČE

‘Prevarili su nas, pa što je ovo? Platili smo ga 60 milijuna eura, a tip nema blage veze ni o čemu...‘

Ljetos je najavljivan kao veliko pojačanje Barcelone, no epitete nije uspio opravdati.
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 29. siječanj 2023. 16:49

Navijači Barcelone, unatoč upisanoj posljednjoj pobjedi, imali su razloga za brigu. Posebno su bili ljuti Raphinhinim nastupom tijekom 1:0 pobjede njihove momčadi u La Ligi protiv Girone. Jedini pogodak na utakmici postigao je Pedri u 61. minuti. Veznjak je u prvom poluvremenu ušao kao zamjena za Ousmanea Dembelea nakon što je Francuz naizgled pretrpio ozljedu.

Raphinha je započeo utakmicu u napadu zajedno s Dembeleom i Ansuom Fatijem. Igrao je 88 minuta protiv Girone prije nego što ga je zamijenio Franck Kessie.

Brazilsko krilo nije uspjelo zabilježiti niti jedan udarac prema golu i izveo je samo jedan dribling tijekom utakmice. Također je dovršio samo jedan od svojih osam pokušanih "kombinacija" sa suigračima. Bivši igrač Leeds Uniteda je protiv Girone 24 puta izgubio posjed lopte.

@espnfc “Gavi down there somewhere.” -Raphinha, probably ? #barcelona #futbol #whoops #raphinha ♬ suono originale - Buzz

Od svog ljetnog dolaska iz Leedsa prošlog ljeta zabio je samo četiri gola i upisao sedam asistencija u 27 utakmica za katalonski klub.

Navijači se tek trebaju uvjeriti u njegove izvedbe i kritizirali su Raphinhu online zbog njegovih nepreciznih ubačaja protiv Girone.

Jedan je navijač tvrdio da je Leeds United prevario Katalonce. Nekoliko obožavatelja također je istaknulo da Raphinine vještine driblinga i kontrola lopte nisu na razini vrhunskog igrača.

- Što je ovo? Pogledajte taj potez. Za to plaćamo silne pare? Platili smo ga 60 milijuna eura, a nema pojma. Dribling, kontrola lopte? Nema on toga... - samo je jedna od poruka gnjevnih navijača na društvenim mrežama.

Xavijeva je momčad u međuvremenu povećala prednost ispred Real Madrida na vrhu ljestvice La Lige od šest bodova. Trenutno imaju 47 bodova iz 18 utakmica, dok su Los Blancosi odigrali 17 utakmica.

Linker
25. travanj 2024 02:54