Ivo Grbić

 TOMISLAV KRISTO/CROPIX
DOČEKAO ŠANSU

Prilika karijere za nekadašnje dijete Hajduka u Madridu. Splićanin mora zamijeniti najboljeg na svijetu!

U momčadi koju pomno prati cijeli svijet, koja ima ponajbolju obranu već dugi niz godina...
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 04. rujan 2022. 09:40

U pokušaju da se uhvati u koštac s Umarom Sadiqom, Reinildo je slučajno uklizao u Jana Oblaka, a ovaj je morao biti zamijenjen Ivom Grbićem u 85. minuti u 1:1 remiju Atletico Madrida protiv Real Sociedada. Uskoro je Atletico putem Twittera objavio da je Oblak je ozlijedio bedro. Ne zna se kolika će biti njegova stanka.

Naravno da je ta ozljeda unijela veliki nemir u klub i među navijače. Slovenski je golman stup momčadi, nedvojbeno najvažniji igrač već niz godina. Za mnoge i najbolji golman na svijetu.

Uz sve probleme s Oblakom, momčad Diega Simeonea u novu je sezonu krenula neuvjerljivo. S dvije pobjede, jednim porazom i jednim remijem u četiri utakmice, posljednja stvar koja im je trebala je izgubiti dokapetana i najčvršću osovinu.

Posljednji put Oblak je doživio težu ozljedu još u sezoni 2016/17., kada je zbog ozljede ramena propustio čak 15 utakmica. Španjolci se već hvataju za glavu da bi se tako dugi izostanak mogao ponoviti, jer drže da bi to do kraja moglo pokvariti sezonu Atletico Madrida, koja je ionako skromno krenula. Ozljeda Oblaka na prvi pogled izgledala je ozbiljno.

Međutim - tako to ide u sportu - priliku je napokon dočekao naš Ivo Grbić (26). Nekadašnje dijete Hajduka u Atletico je stigao iz Lokomotive u transferu vrijednom 3,5 milijuna eura. U Atletico je stigao u ljeti 2020., a do sinoć je imao priliku braniti samo jednu utakmicu i to 16. prosinca 2020. u prvom kolu kupa protiv niželigaša Cardassara (3:0). Grbić je tako sinoć po drugi put stao na gol velike madridske momčadi, a možemo podvući da je još uvijek bez primljenog gola.

image

Ozlijeđeni Jan Oblak napušta travnjak u San Sebastianu

PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp

Grbić je prošlu sezonu proveo na golu Lillea, branio je 29 utakmica, primio 35 golova, ali je u jednom trenutku ušao u krizu, primio je gol, dva koje nije trebao i brzo je prebačen na klupu. U Lilleu je bio na posudbi.

Grbić je zahvaljujući sjajnim obrana u Lilleu dobio šansu i na golu Vatrenih. Dalić ga je poslao u vatru od prve minute u jako kritičnim trenucima. Debitirao je na Malti (7:1) u utakmici u kojoj nije imao posla, a gol mu je neobranjivo zabio njegov suigrač Brozović. Nekoliko dana kasnije Grbić je dosanjao svoj san, te bio prvi golman Hrvatske na Poljudu, u meču odluke protiv Rusije (1:0). Nije ni na toj utakmici imao puno posla, ali bio je siguran na vratima. Kako je izgubio status u Lilleu, tako je izgubio status i u reprezentaciji.

Sada bi mogao dobiti priliku karijere. Ako je Oblak ozbiljnije ozlijeđen, Grbić će biti taj koji će stati na vrata. U momčadi koju pomno prati kompletan nogometni svijet, koja ima ponajbolju obranu već dugi niz godina. Grbić će - doduše - teško ostati na vratima kad se Jan Oblak oporavi, jer je on nedodirljiv u Madridu, Oblak je ponajbolji na svijetu, ali u međuvremenu Grbić bi mogao pokazati sve što zna.

Već u srijedu Atletico Madrid doma igra utakmicu Lige prvaka protiv Porta. Po svemu se čini s Ivom Grbićem na vratima...

Linker
14. travanj 2024 15:40