CHEMA REY/MARCA/SIPA PRESS/PROFIMEDIA Chema Rey/marca/Sipa Press/Profimedia
NEKIMA TEŠKO ZAMISLIVO

Procurilo u medije: U tajnosti sklopljen pakt ‘zakletih neprijatelja‘ Reala i Barcelone

Rivalitet Real Madrida i Barcelone jedan je od najvećih u sportskom svijetu
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 24. siječanj 2022. 15:16

Kroz povijest je suparništvo raslo, povremeno je imalo i ogromne tenzije, najviše zahvaljujući miješanju visoke politike.

No, režimi su se mijenjali, a Real i Barca ostali su najveći španjolski sportski simboli. Nekima je možda to teško i zamisliti, ali čak i najveći sportski suparnici povremeno surađuju i imaju poštovanja jedni za druge.

Da, čak i dva najveća rivala ponekad imaju zajedničke interese. Vidjeli smo to u slučaju Superlige kad su bili među osnivačima, isto tako u sukobima s vodstvom La Lige.

Nije tajna da su predsjednici Reala i Barcelone Florentino Perez i Joan Laporta često na vezi, a u posljednje vrijeme intenzivno su razgovarali o temi međusobnog nenapadanja kad su u pitanju igrači pod ugovorima.

Marca tvrdi da su Perez i Laporta postigli usmeni sporazum da jedan drugome neće pokušati uzimati igrače koji su i dalje pod ugovornom obvezom.

Dakako, igrači kojima ugovori istječu su druga priča. Tako se ovih dana pojavila informacija da je Real zainteresiran za Barceloninog braniča Ronalda Arauja, ali je Perez to demantirao.

Ipak, dovođenje igrača iz drugih klubova ne ulazi u ovaj sporazum. Napadač Borussije Dortmund Erling Haaland je na meti oba kluba te bi se za njegove usluge mogla voditi zanimljiva i neivzjesna borba španjolskih velikana.

Laporta je jako zagrijan za mladog Norvežanina i spreman je učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi ga doveo na Camp Nou. Barcelona zbog Haalanda planira prodati nekolicinu igrača kako bi mogla isfinancirati tu skupu operaciju u koju je uključen i igračev agent velikih apetita, čuveni Mino Raiola...

Linker
25. travanj 2024 14:20