Shaun Botterill/Getty Images
SVE JE SPREMNO

PROCURIO BARCIN PLAN Spreman novac za rješenje 'slučaja Rakitić', stižu dva velika pojačanja, a blagajna Katalonaca pretrpjet će štetu od 200 milijuna

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. travanj 2019. 15:58

Unatoč tome što je Barcelona trenutno u igri za trostruku krunu, nadolazeće ljeto na Camp Nou bit će u najmanju ruku zanimljivo.

Francesc Aguilar, jedan od glavnih novinara španjolskog Munda Deportiva, danas je u javnost izbacio plan ljetnog trošenja klupskog budžeta koji je navodno potvrdio ni manje ni više nego Jordi Mestre, potpredsjednik katalanskog klluba.

Aguilar je 'tvitnuo' sljedeće:

U prijevodu, na stranu je stavljeno 120 milijuna eura, što je cifra koju će Barcelona morati platiti Atletico Madridu ako na Camp Nou želi vidjeti Antoinea Griezmanna. Također, trebalo bi biti dovoljno novca i da se obavi transfer Mathijsa de Ligta iz Ajaxa, dovoljno novca za rješavanje pitanja lijevog beka i dovoljno novca za potpisivanje novog ugovora s Ivan Rakitićem.

Prema konzervativnoj procjeni, proračun Barcelone u ovakvom scenariju mogao bi pretrpjeti 'štetu' veću od 200 milijuna eura.

Podsjetimo, pitanje novog Rakitićevog ugovora potezalo se ove sezone u više navrata. Spominjala se čak i potencijalna prodaja hrvatskog veznjaka na ljeto, ali prema svemu sudeći dogovor između dvije strane ipak će biti postignut.

Linker
19. travanj 2024 14:45