PAU BARRENA Afp
‘SLUČAJ DE JONG‘

Prvo su ga tjerali, ostali mu dužni, a sad ga žele zadržati. Sve oko njega prelazi granice profesionalizma

‘Frenkie je naš igrač i želimo da ostane u Barceloni, a i on želi ostati‘
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 08. kolovoz 2022. 10:19

Trener Barcelone Xavi i predsjednik Joan Laporta ponovno su izrazili želju da zadrže Frenkieja De Jonga, ali neizvjesnost oko njegove budućnosti apsolutno ostaje. De Jong je u nedjelju igrao u Barcinoj pobjedi 6:0 protiv meksičkog Pumasa, ušavši s klupe u poluvremenu i zabivši posljednji gol na utakmici.

Manchester United i Chelsea i dalje žele potpisati ugovor s nizozemskim veznjakom, dok ga Barcelona želi zadržati, ali samo ako pristane na smanjenje plaće, jer pokušavaju riješiti svoju tešku financijsku situaciju.

Neuobičajena je to situacija za igrača koji po svemu želi ostati u Barceloni, klub mu govori da ga želi zadržati, ali će se igrač opravdano osjećati oštećenim, zato što ga poslodavci potiču da smanji plaću nakon što su ovog ljeta potrošili milijune na nove igrača.

Laporta je medijima ponovno potvrdio: "Frenkie je naš igrač i želimo da ostane u Barceloni, a i on želi ostati. S njim i njegovim suigračima imamo vrlo moćan vezni red. Ima vrlo unosnih ponuda, kako za njega, tako i za klub, ali mi želimo da ostane."

Xavi je također podržao svog igrača, ali je priznao da bi se stvari mogle promijeniti dok je prijelazni rok otvoren.

"Ne znam što će se dogoditi s Frenkiejem jer se do 31. kolovoza svašta može dogoditi. ‘On zna što ja mislim i što klub želi i treba. Naravno da računam na njega, odličan je igrač."

I što bi De Jong nakon svega trebao misliti? Klub ga je nagovarao da ode u Manchester United, kako bi im pomogao. Već se odrekao dijela plaće, Barca mu je dužna 17 milijuna, eura, ali traži ga da ponovno smanji plaću kako bi ostao u klubu?

Barcelona je veliki klub, ali ovo što se događa s De Jongom malo prelazi granice profesionalnog ponašanja...

Linker
26. veljača 2024 13:11