PIERRE-PHILIPPE MARCOU
ŠOK U MADRIDU

Prvorazredna senzacija: Donedavni drugoligaš srušio Real, Zidane Modrića izvadio na poluvremenu!

Težak udarac doživio je Kraljevski klub u 6. kolu španjolskog prvenstva usred Madrida
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 17. listopad 2020. 20:44

Cadiz je priredio apsolutnu senzaciju,u Madridu je svladao Real 1:0. Jedini gol zabio je Lozano u 16. minuti na asistenciju najpoznatijeg igrača te momčadi Alvara Negreda.

Real je igrao sporo, bezidejno, osjetile su se posljedice reprezentativnih akcija. Trener Zinedine Zidane već na poluvremenu s terena je izvukao Modrića, Sergija Ramosa koji tjedan dan prije El Clasica ima problema s ozljedom, Isca i Lucasa Vazqueza, u 78. minuti i Kroosa. No, ništa nije moglo trgnuti njegovu momčad.

image
PIERRE-PHILIPPE MARCOU

Cadiz je novi prvoligaš, koji tako dobro nije igrao još od doba čudesnog salvadorskog napadača El Magica Gonzaleza, čarobnjaka lopte čije je poteze upijao i Diego Armando Maradona i koji je u osamdesetima Cadiz učinio daleko većim nego što su njegovi standardi. Nakon 14 godna vratili su se u elitni razred i matirali prvaka na stadionu Alfredo di Stefano, na kojem nije izgubio u Primeri. Štoviše, Real cijelu proteklu sezonu u španjolskom prvenstvu nije poražen kao domaćin.

U prvih pola sata gosti su nadmašili sebe, mogli zabiti i više od jednog pogotka, a kasnije održali taj rezultat. U cijelom drugom dijelu Real je imao jednu pravu šansu koju nije realizirao Vinicius Junior i gredu Benzeme. Statistka kaže da je u velikim prilikama bilo 4:1 za Cadiz, iako je posjed lopte bio 74:26 posto za domaćina.

Real je vidio da ne ide, ali nije mogao iz toga izaći. Sada nakon pet kola ima 10 bodova. Luka Modrić ovaj mu put nije mogao pomoći, na njemu su ostavile trage dvije teške utakmice za Vatrene sa Švedskom i Francuskom.

image
PIERRE-PHILIPPE MARCOU

Prije toga u španjolskom prvenstvu pala je i Sevilla za koju je Ivan Rakitić igrao svih 90 minuta. Na gostovanju je poražena od Granade 1:0. Atletico je u Vigu dobio Celtu 2:0. Luis Suarez je već u šestoj minuti dao prvi gol, a Yannick Carrasco potvrdio pobjedu.

Istodobno, dok Barcelonina momčad ulazi u seriju utakmica, među kojima je u El Clasico 24. listopada, u klubu traje nekoliko paralelnih nadmetanja. Loši financijski rezultati tjeraju Upravu da još jednom pokuša smanjiti plaće igračima, a prema neslužbenim informacijama po medijima nogometaš su ih odbili!

Bit će o tome još riječi je kasa je rijetko kad bila tako prazna. Prva afera izbila je u ožujku, tada je Barca skresala primanja svojim zvijezdama za 70 posto dok traje izvanredno stanje u državi. Nije se to dogodilo glatko, iako su na kraju nogometaši pristali, Lionel Messi govorio je o pritiscima kojima su bili podvrgnuti, a kako bi odgovorili šefovima dali su i vlastiti novac ne bi li klupski djelatnici imali pune plaće.

No, taj je period prošao, od nove sezone primanja su vraćena na staro i sada čelnici Barcelone ponovno žele smanjiti budžet koji moraju izdvojiti za igrače, što očito opet neće ići glatko. I pitanje je kako će se razvijati.

To pojačava aktivnosti oko izbora novog predsjednik koji će se dogoditi tijekom ove sezone. Bivši dopredsjednik Emili Rousaud mogao bi biti još jedan kandidat za nasljednika Josepa Bartomeua. Premda nije objavio kandidaturu špekulara se da bi mogao, a on sam tvrdi kako mu je cilj da Barcelona ima moćnog predsjednika koji ima široku podršku.

Real je i dalje prvi s 10 bodova, a vrh ljestvice dijeli upravo s Cadizom koji ima isti broj bodova i utakmicu više.

Linker
20. travanj 2024 19:37