LLUIS GENE Afp
SLATKA OSVETA

‘Rakitić i Suarez trebali su biti legende u Barceloni, ali oni su ih potjerali kao da su nitko i ništa‘

Rakitić je doveo Sevillu na korak do finala Kupa kralja, a navijači Barce puni su kritika
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 13. veljača 2021. 13:16

Za Ivana Rakitića ogled protiv ‘njegove’ Barcelone bio je poseban. Hrvatski veznjak zabio je gol bivšem klubu u preksinoćnjoj 2:0 pobjedi Seville u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa kralja. Četiri minute prije kraja zabio je preciznim udarcem pod gredu za konačnih 2:0 nakon pogreške Barceloninog stopera Umtitija, a potom se ponio gospodski i nije slavio. Iako Sevilla ima lijepu prednost uoči uzvrata Rakitić upozorava da im neće biti lako.

- Barcelona je momčad s puno talenta i napadačkih opcija i neće nam biti lako. Mi smo bili homogeni i na kraju smo došli do jako zanimljivog rezultata, jako pozitivnog za nas. Čestitke cijeloj momčadi. Ponavljam, bit će teško tamo jer igramo protiv jedne od najboljih momčadi - rekao je Rakitić nakon utakmice.

Bilo je ovo prvi puta da je Sevilla dobila Barcelonu s Rakitićem u postavi, do prekjučer imali su tri remija i pet poraza. Dva gola prednosti veliki je kapital, pogotov protiv ovakve Barcelone koja nije ni nalik momčadi koja je dominirala španjolskim i europskim nogometom. Jasno, navijači su odmah usmjerili kritike prema bivšem predsjedniku Bartomeuu, kojem među ostalim zamjeraju i olako odricanje Rakitića i Suareza koji su u novim klubovima pokazali da i dalje mogu puno dati. Suarez je prva violina Atletica, zabija praktički na svakoj utakmici, stoga ne čude komentari.

image
PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp

“Rakitićev gol Barceloni zasluženo je poniženje i podsjetnik na rupu u kojoj se klub našao”, jedan je od popularnijih osvrta. “Suarez će nam uzeti prvenstvo, Rakitić kup, a Neymar će vjerojatno uništiti Umtitijeva koljena u Ligi prvaka. Sve je ovo moguće zbog Bartomeua i ekipe”, jasno su navijači označili krivca.

“Rakitić i Suarez trebali su biti tretirani kao legende u Barceloni, ali potjerali su ih kao da su nitko i ništa. Obojica sada briljiraju u novim klubovima”, piše popularna nogometna stranica Footy Accumulators.
Bivši hrvatski reprezentativac nije se previše obazirao na komentare, objasnio je koliko ova pobjeda i njegov gol znače momčadi.
- Vidio sam otvaranje prostora, ali više nego zbog gola sretan sam zbog momčadi, zbog samog truda uloženog do kraja. Jako smo željeli taj rezultat, a ja sam uspio doprinijeti s golom - dodao je Rakitić.

Barcelonin trener Ronald Koeman nakon susreta nije skrivao razočaranje.
- Mislim da smo zaslužili više. Igrali smo dobro i stvarali prilike i mislim da rezultat ne odražava događaje na travnjaku. Taj rezultat im je prevelika nagrada s obzirom na događaje. Iako postoji VAR, mislim da smo trebali dobiti jedanaesterac. Sevilla je jako tvrda momčad, fizički jaka, ali igra se još uzvrat i postoji nada. Kod kuće je sve moguće - zaključio je Koeman. (ski)

Linker
19. travanj 2024 02:34