Youssef En-Nesyri i Ivan Rakitić

 JOSE JORDAN Afp
PRIMERA

Rakitić kod Simeonea izborio Ligu prvaka, rezervni golman obranio penal i spasio Real od poraza

Budimir je odigrao cijelu utakmicu za Osasunu kod Athletic Bilbaa, ali nije uspio zabiti
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 15. svibanj 2022. 22:23

Sevilla je dugo držala drugo mjesto u La Ligi, da bi tek u pretposljednjem kolu osigurala plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone. Ostvarila je to momčad našeg Ivana Rakitića remijem na gostovanju kod Atletico Madrida, završilo je 1:1.

Za domaće je Gimenez zabio u 30. minuti, a vrijedan bod je gostima osigurao En Nesyri u 85. minuti. Rakitić je zamijenjen u 56. minuti, dok Šime Vrsaljko zbog ozljede mišića nije konkurirao za nastup.

Sevillin gradski rival Betis je s dva gola Juanmija sredio Granadu koja i dalje nije sigurna za ostanak u ligi, dok je Cadiz kod kuće zaslužio bod protiv Reala, ali u posljednjem kolu neće ovisiti sam o sebi kad je u pitanju prvoligaški status.

Utakmicu je propustio Luka Modrić kojem je Ancelotti dao slobodnu večer, a prvak je u kombiniranom sastavu poveo golom Diaza već u 5. minuti. U 37. minuti izjednačio je Sobrino, a Negredo u 61. minuti nije iskoristio kazneni udarac, pričuvni Realov vratar Lunin je obranio.

Cadiz je sad u zoni ispadanja, a iznad nje je s istim brojem bodova Mallorca koja je u drugoj minuti sudačke nadoknade stigla do tri vrijedna boda. Muriqi je otočane doveo u vodstvo u 13. minuti, Ciss je u 60. pogodio za 1:1, a veliko slavlje domaćima osigurao je Prats.

Ante Budimir je odigrao cijelu utakmicu za Osasunu na gostovanju kod Athletic Bilbaa, ali se ove nedjelje nije uspio upisati u strijelce. Bodove su Baskima osigurali Berenguer i Villalibre.

Getafe i Barcelona odigrali su opuštenu utakmicu bez pogodaka. Imali su gosti čak 72 % posjeda, ali i samo jedan udarac u okvir domaćih vratiju. U obračunu dvije momčadi koje će sljedeće sezone igrati u drugoj ligi Levante je s 3:1 svladao Alaves.

U Europsku ligu odlaze Betis i Real Sociedad, koji je na gostovanju svladao Villarreal s 2:1. Žuta podmornica je povela golom Coquelina u 43. minuti, Isak je izjednačio u 56., a konačnih 1:2 postavio je Zubimendi. Celta je u Vigu golom Denisa Suareza svladala Elche.

Linker
19. travanj 2024 00:32