LLUIS GENE/AFP/PROFIMEDIA Lluis Gene/afp/profimedia
EMOTIVNA TEMA

Rakitić progovorio o trenutku koji ga je šokirao: ‘Za mene je to bilo jako bolno, on je moj veliki prijatelj‘

Osim što je osvojio čitav niz trofeja, Rakitiće je imao i priliku dijeliti teren s nekim od proslavljenih zvijezda kluba
Piše: SNObjavljeno: 20. listopad 2024. 10:56

Aktualni nogometaš Hajduka i bivši Vatreni Ivan Rakitić, u razgovoru sa španjolskim novinarom Gerardom Romerom progovorio je o nekim detaljima iz vremena kada je nosio dres Barcelone. Bila su to zlatna vremena Blaugrane u kojem je Raketa imao vrlo važnu ulogu u momčadi.

Osim što je osvojio čitav niz trofeja, također je imao priliku dijeliti teren s nekim od proslavljenih zvijezda kluba, uključujući Xavija, Andresa Iniestu i Lionela Messija.

Raketa je tako među ostalim otkrio i svoje mišljenje o odlasku legendarnog Xavija s mjesta trenera prošlog ljeta.

- Bilo je to bolno za mene, jer, Xavi mi je blizak prijatelj. Volio bih da je imao više uspjeha u Barceloni, ali takav je nogomet. Ono što je sada važno jest da klub ide prema naprijed.

image
CRISTINA QUICLER Afp

Romera je također zanimalo što misli o mladi zvijezdama kluba Lamineu Yamalu i Alejandru Baldeu.

- Oni su sjajni igrači i veliki dar za klub. Imaju ogroman talent, ali i odgovornost unatoč svojoj mladosti. Moramo im dati vremena kako bi uživali u svoju i naučili još više. Ne treba na njih stavljati prevelik pritisak - istaknuo je Rakitić.

Inače, Rakitić je igrao za Barcelonu između 2014. i 2020. godine, a tijekom svog vremena na Camp Nouu nastupio je u više od 300 utakmica te osvojio četiri naslova u La ligi te jedan u Ligi prvaka.

Linker
20. listopad 2024 11:55