Lucas Ocampos i Ivan Rakitić

 PRESSINPHOTO/DDP USA/PROFIMEDIA Pressinphoto/Ddp Usa/Profimedia
IGRAČ UTAKMICE

Rakitić rastužio navijače Barcelone: ‘Ako Barca ostane bez 2. mjesta, za to će odgovoran biti Hrvat!‘

Većina izvjestitelja sa stadiona Sanchez Pizjuan, Rakitića je proglasila najboljim pojedincem susreta
Piše: M. BarišaObjavljeno: 09. travanj 2022. 13:43

Ivan Rakitić rastužio je navijače Barcelone. Nekadašnji miljenik Camp Noua prelomio je utakmicu između Seville i Granade. U trećoj minuti sudačke nadoknade Rakitić je asistirao Rafi Miru za pobjedonosni pogodak (3-2). Naknadno je još, u devetoj minuti sudačkog dodatka, Alejandro Gomez potvrdio pobjedu Andalužana, postigavši gol za 4-2.

Većina izvjestitelja sa stadiona Sanchez Pizjuan, Rakitića je proglasila najboljim pojedincem neizvjesnog i dramatičnog susreta.

A NBC News ističe kako će upravo bivši igrač Barcelone i hrvatski reprezentativac biti ''najodgovornijim ako njegov nekadašnji klub izgubi u borbi za drugu poziciju La Lige''.

image
JOSE BRETON Nurphoto Via Afp

Sada je naime Sevilla druga, s tri boda prednosti ispred Barcelone (dvije utakmice manje) i Atletica (susret manje). Vodeći je madridski Real s devet bodova prednosti (i utakmicom manje od Seville). A Bask na Sevillinoj klupi (nekadašnji španjolski izbornik i trener Reala) Julen Loptegui je ustvrdio:

- Imali smo puno problema oko sastava zbog brojnih ozljeda. Niti nam sudačke odluke nisu išle u prilog posljednjih nekoliko kola, ali momčad je i ovom prilikom pokazala iznimni karakter. Do kraja prvenstva još je sedam utakmica i svaka od njih za nas predstavlja finale – naglasio je Lopetegui.

Linker
27. travanj 2024 00:47