CRISTINA QUICLER Afp
VATRENI NAKON DERBIJA

Rakitić utučen nakon poraza od Barce: ‘Ljuti smo i tužni! Penal? Šteta što nam se dogodila takva odluka‘

‘Razočarani smo jer smo bili blizu, ali sada se moramo početi lagano pripremati za iduću utakmicu‘
Piše: SNObjavljeno: 04. ožujak 2021. 08:52

Barcelona je sinoć uspjela nadoknaditi zaostatak od 2:0 iz prve utakmice polufinala i nakon produžetaka svladati Sevillu 3:0, čime su ostvarili prolazak u finale španjolskog Kupa kralja. Rano su domaćini poveli predivnim golom Dembelea, no do završnice nisu uspjeli probiti obranu Seville, te je izgledalo kao da će Sevilla biti ovosezonski finalist umjesto Barce.

Tragičar utakmice je sigurno Lucas Ocampos, koji je imao priliku zapečatiti prolazak s jedanaestercem u 73. minuti. Ter Stegen ga je pročitao i sa sigurnošću mu obranio udarac, nakon čega je Barca igrala na sve ili ništa pred vratima Seville. Sevilla je u sudačkoj nadoknadi ostala bez Fernanda zbog drugog žutog kartona, a u zadnjoj minuti susreta Barcelona dolazi do 2:0 preko Gerarda Piquea, koji se najbolje snašao u petercu i glavom pogodio za produžetke.

Prolazak im je donio Martin Braithwaite na početku prvog produžetka, zabio je glavom nakon ubačaja Jordija Albe. Ivan Rakitić je ušao u 54. minuti za Sevillu.

- Ljuti smo i tužni, borili smo se do posljednje minute. Bilo je tu nekim malih odluka koje su prevagnule na njihovu stranu i odlučile utakmicu. Penal? Nema uopće veze je li bilo namjere, svako igranje rukom u kaznenom prostoru je jedanaesterac, ali, problem je kriterij. Sve je nejasno i šteta što nam se dogodila takva odluka. Razočarani smo jer smo bili blizu finala, ali sada se već moramo početi lagano pripremati za iduću utakmicu - rekao je Rakitić nakon susreta.

Linker
19. travanj 2024 14:11