CRISTINA QUICLER Afp
REAL - SEVILLA

Rakitić za SN uoči večerašnjeg derbija prognozirao španjolskog prvaka: ‘Ta je utakmica tako važna...‘

Nakon remija Barcelone i Atletica, Sevilla unatoč kiksu prošli tjedan još nije otpisana. Dapače...
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 09. svibanj 2021. 15:52

Real Madridu je La Liga ostala kao jedina šansa za trofej. Dok klupska uprava već radi na ekipi za sljedeću sezonu trener Zinedine Zidane nastojat će podignuti momčad da pobjedom održi izglede, koji su im jučer povećani remijem na Camp Nou. Sevilla je opasan suparnik, iako je gubitkom utakmice od Athletica iz Bilbaa svoje mogućnosti da osvoji titulu ipak svela na teoriju.

Nakon Seville Realu ostaju Granada i Athletic Bilbao vani, te doma Villarreal. Mora gledati i što radi suparnici, no prije svega pitanje je kakvo će ponuditi lice nakon što je ostao bez finala Lige prvaka.

Fenomenalna situacija

Ivan Rakitić ovaj put neće gostovati na Santiago Bernabeuu, gdje je zabio za dvije pobjede Barcelone. U sezoni 2016/17. za 3:2, te potom 2018/19. za 1:0. Aktualna adresa je omanji stadion Alfredo di Stefano. Već je 23 puta igrao protiv Blancosa, ima devet pobjeda i deset poraza, uspješniji je bio u dresu Katalonaca nego Andalužana, što je i razumljivo. S Barcom se često osladio u španjolskoj prijestolnici.

image
CRISTINA QUICLER Afp

Uoči večerašnjeg dvoboja Rakitić nam je za SN kazao:

- Očekujem da će to biti jako teška i tvrda utakmica. Došli smo u Madrid s velikim samopouzdanjem i na takav način ćemo ući u taj susret. Imamo ogromnu želju da završimo sezonu što je bolje moguće. Real je jedan od najvećih protivnika ne samo u Španjolskoj nego u svijetu, igra na svojem terenu, ali mi ćemo dati maksimum i boriti se do kraja. Nadam se da ćemo i uživati, prvo u igri, a onda i u rezultatu.

Sevilla ima četiri boda manje od Reala i jedino joj pobjeda može održati određene šanse da se ipak i dalje bori za sam vrh, ako ništa drugo da na kraju bude ispred nekog od velikog trojca Barcelona, Atletico, Real. No, Rakitić ističe da su u klubu sa Sanchez Pizjuana jako zadovoljni sezonom. Ne čudi, osigurali su Ligu prvaka, četvrto mjesto ne može im pobjeći, a titulu su ionako osvojili samo jednom 1946. godine. To kod njih nije imperativ.

- Sezona je za nas išla iz tjedna u tjedan sve bolje. U nekim razdobljima smo igrali fantastično, iako je bilo i poraza. Ovog smo časa u fenomenalnoj situaciji, sretni i ponosni na učinjeno - rekao je Rakitić i jednako istaknuo za svoje izvedbe.

- I meni je išlo sve bolje kako je sezona tekla. Zadovoljan sam sa svime, a sada želimo na što bolji način završiti, jer zaslužili smo pobjednički kraj. Imamo izvrsnu momčad, klub je fantastičan.

Real i dalje nije kompletan, Sergio Ramos u subotu nije trenirao na terenima Valdebebasa i danas neće igrati. Vratio se nakon ozljede i ponovno osjetio probleme, a protiv Chelseaja nije bio na svojoj razini. Eden Hazard se ispričao za veselo ponašanje nakon ispadanja u Londonu, te je on na raspolaganju za Sevillu. Real i dalje vjeruje da može biti prvak i najavljuje finiš u stilu - svaka je utakmica finale. Za nas to je još jedan sraz Luke Modrića i Ivana Rakitića, koji se susreću već devetu sezonu u španjolskoj ligi.

Sve je otvoreno

Kome daje najveće šanse za titulu prvaka, pitali smo Rakitića.

- Nakon naše utakmice u Madridu ostaju tri kola i sve je otvoreno. Atletico je dugo najbolje stajao, ali zakomplicirao si je poziciju i zato je utakmica koju je igrao s Barcelonom u subotu bila tako važna. Bit će zanimljivo do kraja, teško je davati postotke, a kamoli izdvojiti jednu ekipu, jer nikad se ne zna što donosi sljedeće kolo - diplomatski je odgovorio nekadašnji hrvatski reprezentativac.

On ima u riznici četiri naslova španjolskog prvaka. Sasvim dovoljno da s te strane bude miran. No, da je Sevilla samo malo manje kiksala u nekim utakmicama u kojima je bila favorit, tko zna gdje bi joj bio kraj. I kakav bi bio odnos snaga uoči današnjeg sraza. Ovako barem nemaju pritisak.

Linker
25. travanj 2024 15:54