Lewandowski će pričekati na prvijenac za Barcelonu

 PAU BARRENA Afp
NEUSPJEŠAN START

Razočaranje na Camp Nouu! Barcelona kiksala u utakmici s čak tri poništena pogotka

Nakon što je Rayo Vallecano prošle godine slavio u dva susreta i ovaj je put sačuvao mrežu netaknutom
Piše: JL.Objavljeno: 13. kolovoz 2022. 23:44

Piše: Ivan Alaupović

Navijači su na Camp Nou su s nestrpljenjem čekali po prvi put vidjeti ‘‘obnovljenu Barcelonu‘‘, ali na kraju su svojim kućama otišli razočarani jer na startu sezone Barca je protiv Rayo Vallecana odigrala 0:0.

Najveći je interes bio na početnoj postavi, a trener Barcelone Xavi Hernandez na kraju je odabrao kombinaciju Ousmane Dembele, Robert Lewandowski, Raphinha s Gavijem, Pedrijem i Busquetsom u veznom redu.

Ronald Araujo igrao je na poziciji desnog beka, Jordi Alba na lijevom dok su Eric Garcia i Andreas Christensen bili zaduženi za sredinu obrane. Dominirali su preko desnog krila gdje je itekako bio raspoložen bio Raphinha.

Robert Lewandowski već u 12. minuti zatresao mrežu. Napadač je poslao loptu pored Dimitrievskog, ali je pogodak poništen zbog zaleđa. Barcini krilni napadači bili su glavni protagonisiti u današnjoj utakmici. Poigravali su se s obranom Rayo Vallecana i pravo je iznenađenje da su mreže ostale netaknute.

Prvu veliku priliku Rayo Vallecano imao je u 51. minuti kada je Sergio Camello izbio sam pred ter Stegena, ali se nije najbolje snašao. Gotovo odmah nakon toga, Lewandowski je imao veliku priliku za pogodak nakon odbijene lopte, ali je Dimitrievski pročitao njegovu namjeru. Xavi je zatim osvježio svoju momčad tako što je uveo Sergi Roberta, Frenkieja de Jonga i Ansua Fatija.

Fati je bio u prilici za pogodak kada ga je u 65. minuti pronašao Dembele. Samo je sjajna obrana vratara održala izjednačenje. Franck Kessie zamijenio je Pedrija u 70. minuti i time debitirao u Ligi.

Domaći su u posljednjih petnaestak minuta pojačali pritisak nadajući se pobjedniku. Aubameyang je zamijenio Jordija Albu što je bio jasan pokazatelj da Xavi jasno cilja na pobjedu. Aubameyang i Lewandowski imali su šanse u 84. minuti, ali oba napadača nisu uspjela pogoditi mrežu. Zabio je zato Kessie nekoliko minuta kasnije, ali je i njegov pogodak poništen zbog zaleđa.

Šlag na tortu u neuspješnom startu sezone za Barcelonu stigao je u 93. minuti kad je zbog drugog žutog kartona isključen Sergio Busquets. S obzirom na deset igrača na terenu Barcelona je do kraja susreta bila pod pritiskom da spasi bodove.

Tako je zaista i bilo, Rayo Vallecano zabio je preko Salvija Sancheza, ali je i njegov pogodak poništen zbog zaleđa.

Linker
20. travanj 2024 07:22