Jude Bellingham

 ADRIAN DENNIS Afp
ČOVJEK KOJI RADI RAZLIKU

Real diže ruke od strašnog wunderkinda, cijena mu je već dosegnula nestvarnu brojku

Taj iznos sa Santiago Bernabeua nisu spremni staviti na stol, za njih nije toliko dobar.
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 06. prosinac 2022. 17:58

Real Madrid pokrenuo je strojeve još prije nekoliko mjeseci, kao što to i inače radi, često u velikoj tišini. U ovom slučaju mreža je bila postavljena oko Judea Bellinghama (19), koji je postao jedan od njegovih prioritetnih ciljeva s idejom da ojača taj vezni red koji će prije ili kasnije morati doživjeti promjenu. Proces koji je već počeo odlaskom Casemira.

Real međutim ima problem. Došao je s nogometnom dimenzijom koju igrač ima posljednjih mjeseci s Borussijom Dortmund te ono što radi na Svjetskom prvenstvu. Dečko od 19 godina postao je već globalna zvijezda.

Svaka utakmica koju igra u Kataru povećava njegovu cijenu. Tako igrač Borussije Dortmund može postati jedan od najskupljih igrača u povijesti. Njegov nogomet i neobuzdana spremnost nekih momčadi, ne obazirući se na novce, podigli su cijenu Bellinghamova transfera iznad svih normalnih razina.

U slučaju Bellinghama govori se o 150 milijuna eura, iznosu koji Real Madrid neće staviti na stol za igrača kojeg smatraju iznimno zanimljivim i pozvanim da napravi razliku u nadolazećim godinama, ali ne i toliko dobrim da ugroziti financijsku stabilnost kluba.

Linker
01. svibanj 2024 11:29