Endrick

 AGIF/DDP USA/PROFIMEDIA
STIŽE NOVI VINICIUS?

Real dogovara dolazak novog čuda od djeteta!? Pogledajte kako je Brazilac srušio 106 godina star rekord

Real Madrid pronašao je novog wunderkinda i pokušava u tišini dogovoriti novi transfer
Piše: SNObjavljeno: 26. listopad 2022. 12:48

Brazilac Endrick ima samo 16 godina, igra na poziciji napadača u Palmeirasu i nedavno je dobio priliku prvi put zaigrati u prvoj momčadi.

I već sad je na sebe privukao pozornost velikana europskog nogometa. Real Madrid je navodno vodeći u utrci za njegovim dovođenjem, ali će oštru konkurenciju imati u PSG-u. Navodno je pariški klub već spreman ponuditi 20 milijuna eura za velikog talenta, a svoje je skaute poslala je i Barcelona, ali navodno i odustala od transfera. Cijena transfera mogla bi se popeti na 30 do 40 milijuna transfera.

Real još nije predao službenu ponudu za talentiranog napadača, ali Marca navodi kako bi odluka na tu temu trebala biti donijeta u sljedećih nekoliko dana. Endrick je pod ugovorom u Palmeirasu do srpnja 2024. godine i dotad se zasigurno neće otisnuti u Europu, ali u Madridu su uvjereni da će mladić odabrati upravo dres ‘kraljevskog kluba‘.

Kao što su ranije napravili Vinicius Junior (stigao iz Flamenga 2018.) i Rodrygo (stigao iz Santosa 2019.), danas nosioci igre aktualnog europskog prvaka.

Inače, Endrick je sinoć postigao svoj prvi pogodak kao profesionalac. Učinio je to sa 16 godina i tri mjeseca te time postao najmlađi strijelac u povijesti Palmeirasa, kluba kojem je pomogao u 1:3 pobjedi na gostovanju kod Athletico Paranaensea.

>>> POGODAK POGLEDAJTE OVDJE <<<

Pogodak je proslavio u stilu svog idola - Erlinga Haalanda (s prstom na uhu), a prema pisanjima ‘O Globo‘ novina s istim je srušio 106 godina star rekord Heitora koji je za Palmeiras zabio kad je imao 16 godina, 11 mjeseci i 14 dana. Dogodilo se to 3. prosinca 1916. protiv Associação Atlética das Palmeirasa.

Linker
04. svibanj 2024 20:30