David Alaba
 SVEN HOPPE Dpa Picture-alliance Via Afp
POSAO JE GOTOV

Real doveo prvo zvučno pojačanje, stigla zvijezda Bayerna: Što će biti s dva stožerna Modrićeva suigrača?

Ispred Florentina Pereza i njegovih suradnika burno je ljeto. Ovo je tek kap u moru...
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. svibanj 2021. 18:11

Čekalo se da se i službeno oglasi madridski Real, ali posao je bio gotov još ranije. David Alaba, 28-godišnji austrijski reprezentativac rodom iz Beča i bivši igrač Bayerna, novi je igrač kraljevskog kluba. Ugovor je već potpisan, i to do ljeta 2026. godine, a godišnja plaća za ovog univerzalca u zadnjoj liniji bit će 12 milijuna eura, prenosi španjolski list AS.

Nakon 431 utakmice kroz 12 sezona na Allianz Areni u kojima je osvojio čak 27 različitih trofeja, pred Alabom je novi, možda i još teži izazov u karijeri. Dva europska naslova, dvije osvojene Lige prvaka želi nadograditi s još pokojom, i to u klubu koji je netom završene sezone imao dosta problema s hvatanjem pravog rezultatskog ritma pa su stoga izostali i trofeji.

Španjolski mediji predstavljaju Alabu kao igrača koji je potreban Luki Modriću i ostalim budućim suigračima. Može igrati stopera, lijevog braniča, a po potrebi i pokriti poziciju zadnjeg veznog. To je posebno važno, ako se u obzir uzmu svi problemi koje je obrana Reala imala s ozljedama i izostancima bitnih igrača iz zadnjeg reda.

Pregovori na relaciji Alaba - Real uz posredstvo menadžera Pinija Zahavija traju već od prošlog ljeta. Odbijene su ponude Chelseaja, PSG-a i Barcelone, jer je igračeva želja od početka bio - Real.

Posebna stvar, nakon Alabinog dolaska Realu predstoji prodaja Raphaela Varanea, i to već ovoga ljeta. Francuskom stoperu ugovor ističe za godinu dana, pa ako ga ne prodaju, morat će ga sljedećeg ljeta pustiti bez odštete, kao što se sada Bayernu dogodilo s Alabom. S druge strane, i dalje se pregovara o nastavku suradnje Reala s kapetanom Sergijom Ramosom. On je pak slobodan igrač već za mjesec dana..

Linker
18. travanj 2024 12:44