PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp
KRALJEVI VLADAJU

Real je potvrdio da je bitno jači od Barce, a najbolji igrač El Clasica bio je moćni Urugvajac!

Real je djelovao sigurno i uvjerljivo, Barcelona nedorečena i mlaka, jalova u kombinatorici...
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 16. listopad 2022. 18:44

Pobjedom od 3:1, uvjerljivom u rezultatu, ali možda čak i više u odnosima na utakmici, Real je potvrdio da je trenutno bitno jača momčad od Barcelone.

Čak i u trenutku kada su gosti smanjili vodstvo domaćih, sedam minuta prije kraja, Real nije pokazivao znakove nervoze. Štoviše, nastavio je istom igrom kao i dotad, a posljedično je izvukao još jednu dobitnu akciju preko najboljeg igrača El Clasica Federica Valverdea. Nju je okrunio Rodrygo, izborivši kazneni udarac, te ga potom i realizirao.

image
JOAN VALLS Nurphoto Via Afp

Real je u utakmicu ušao sa uobičajenom formacijom, nominalno 4-3-3, iako je snaga tog taktičkog izbora Urugvajac Valverde. Na desnom krilu je probijao obranu Barce, ali je temeljem svojih izvanrednih fizičkih potencijala i moći u defenzivnom smislu bio četvrti vezni igrač.

Upravo je na sredini Real radio razliku, unatoč statističkom podatku koji je po pitanju posjeda išao u korist Barcelone. Pogotovo u prvom dijelu (62-38%, na kraju 43-57%). No, problem Barcine kombinatorike je jalovost, za razliku od konkretnosti i okomitosti Realove momčadi. Ona je simbolizirana u brzom protunapadu kod prvog pogotka, kada je danas odlični Toni Kroos izdržao duel i u padu gurnuo VIniciusa u prazan prostor.

Brazilac je ušao u kazneni udarac i pucao, Ter Stegen je odbio, ali točno na noge Benzemi, koji je pogodio mrežu pored tri igrača Barce na liniji. Benzemi je to bio prvi gol nakon mjesec i pol dana i svakako se lijepo počastio prije nešto će u ponedjeljak primiti Zlatnu loptu...

Real je djelovao sigurno i uvjerljivo, Barcelona nedorečena i mlaka. Činjenica da su u prvom dijelu imali samo jedan počinjeni prekršaj dovoljno ukazuje na manjak agresivnosti. U drugom poluvremenu se nisu bitnije promijenili odnosi na terenu. Barca je imala nešto više loptu u nogama, ali osim više šuteva (na kraju 18-8, u okvir 4-5) nije ozbiljnije ugrozila domaćeg vratara do pogotka Torresa.

Pobjeda Reala je zaslužena i djeluje kao potvrda da će i u ovosezonskoj La Ligi oni biti prvi favoriti za naslov...

image

Federico Valverde

OSCAR DEL POZO CANAS Afp

Linker
19. svibanj 2024 11:03