Navijači Atlética su gađali Courtoisa pa je zbog toga utakmica bila prekinuta

 OSCAR DEL POZO Afp
SVE ZBOG DERBIJA

Real krenuo u borbu s čelnicima La Lige: ‘Kako niste vidjeli nož i prijetnje smrću?‘

Iz ‘Kraljevskog kluba‘ su napisali primjedbe na zapisnik na čak jedanaest stranica
Piše: SNObjavljeno: 02. listopad 2024. 06:38

Nastavlja se saga oko madridskog derbija između Atlética i Reala. Utakmica je završila neriješenim rezultatom (1:1), ali nakon nje se više pričalo o incidentu kojeg su prouzročili navijači Atlética koji su raznim predmetima gađali Thibauta Courtoisa zbog čega je utakmica bila i prekinuta.

No, to nije sve. Iz Reala su u glavni ured La Lige poslali dokument napisan na jedanaest stranica u kojem su popisani mnogi događaji koji su se dogodili na derbiju, a koje LaLiga nije uključila u svoj izvještaj o utakmici.

Španjolski mediji donose kako je Real prijavio posjedovanje noža koji je oduzet navijaču identificiranom kao jednom od počinitelja bacanja predmeta prema vrataru Reala, uzvici ‘Courtois, umri‘, rasističke uvrede Viniciusu koje je na društvenim mrežama objavio fotograf Jordan Bajo te proslava izjednačenja igrača Atlética s ultrasima kluba.

Iz La Lige su Asu odgovorili kako će ove primjedbe biti dodane u konačni izvještaj koji će biti proslijeđen Španjolskom nogometnom savezu kako bi Odbor za natjecanje mogao odlučiti o sankciji koja će biti izrečena.

Inače, ovo je jedan od prvih slučajeva u kojem klub koji igra kao gost podnosi pritužbe na ovakve optužbe koje je podnijela LaLiga, što može dovesti do djelomičnog ili potpunog zatvaranja protivničkog stadiona. Obično samo domaći klub podnosi takve pritužbe kako bi izbjegao kaznu. Što se tiče izostavljanja incidenata poput napada nožem ili završnih uzvika, iz La Lige Asu nisu dali precizna objašnjenja zbog čega su oni izostavljeni iz izvještaja kojeg je napisao delegat utakmice.

Linker
04. listopad 2024 10:25