Matthias Hangst / Bongarts/Getty Images
IZABRANO DRUŠTVO VELIKANA

REAL LANSIRA NOVI BREND - LM 10 Luka Modrić preuzima legendarnu Realovu desetku? Je li došlo vrijeme za hrvatskog čarobnjaka?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. svibanj 2017. 12:33

Ukoliko se realizira medijski najavljivani transfer Jamesa Rodrigueza iz Real Madrida u Manchester United dres s brojem 10 'los blancosa' uskoro će postati slobodan.

Marca tako razglaba tko će naslijediti slavni desetku 'Kraljevskog kluba', a kao jedan od logičnih odgovora nameće se ime - Luke Modrića.

Upravo tako navodi i ugledni španjolski dnevnik.Luka Modrić nosi dres s brojem 10 u hrvatskoj reprezentaciji, dok je Marco Asensio nosio taj dres kada je igrao za španjolsku U19 reprezentaciju na Euru U19 prošle godine. Isco je nosio dres s brojem 22, ali je igrao s desetkom na leđima za španjolsku U21 reprezentaciju.

Marca navodi kako bi desetka mogla biti rezervirana i za neko od zvučnih pojačanja ovog ljeta, poput Kyliana Mbappea koji će vrlo vjerojatno sletjeti u Madrid. Kako bilo, prestižna Realova desetka uvijek je bila rezervirana za najveća imena Reala, izuzev perioda između 2009. i 2011. godine kada ju je nosio Lassana Diarra.


Fantastic play by Luka Modric

Otkako je Primera uvela da igrači nose brojeve na svojim dresovima u Realu je bilo svega osam 'vlasnika' prestižne desetke: Bili su to Michael Laudrup, Clarence Seedorf, Luis Figo, Robinho, Wesley Sneijder, Lassana Diarra, Mesut Özil i James Rodriguez.

Prije njih u to društvo u gledajući cijelu ligu spadaju velikani poput Puskasa, Netzera, Hagija, Prosinečkog...

Uskoro bi Real tako mogao imati novi brend uz prepoznatljivi Ronaldov CR7. LM10 uopće ne zvuči loše, zar ne?

Linker
27. travanj 2024 18:12