Alex Caparros/Getty Images / Getty Images
JOŠ TO NIJE GOTOVO

REAl MADRID JOŠ NIJE ISPAO IZ UTRKE ZA PRVAKA? Pali se alarm u Barceloni, veliki šef poslao jasnu poruku svojim zvijezdama uoči velikog derbija!

Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 01. ožujak 2018. 11:53

Nije dugo trajao pobjednički niz Real Madrida. Nakon sedam utakmica njegovi su igrači ponovno napustili teren pognute glave, ovaj put na stadionu Cornella-El Prat. Dom Espanyola, momčadi iz donjeg dijela tablice, ove sezone se pokazao neosvojivom utvrdom za najveće u Španjolskoj. Ondje su već bili poraženi Atletico Madrid u prvenstvu i Barcelona u Kupu, a u tom predgrađu glavnog katalonskog grada otkinut je i bod Barceloni u prvenstvu.

Nogometaši europskog prvaka vratili su se u Madrid svjesni da su ponovno prikazali blijedu igru. Kriza koja ih je pratila čini se da nije iza njih.

- Nema jasnog objašnjenja za ovo... Nedostaje nam postojanost u prvenstvu. Počeli smo dobro, no u drugom dijelu smo pali - pokušavao je stoper Raphaël Varane objasniti šokantni poraz od 1:0 u posljednjim trenucima utakmice.

Osmorica igrača koja su u utorak zaigrala, ista su osmorica koja su u siječnju ispala od Leganesa u četvrtfinalu kupa. Plan B trenera Zinedinea Zidana opet nije funkcionirao. Veliki broj promijenjenih igrača nije donio rezultat. Prikazana igra, ali i promijenjene pozicije igrača, posijale su sumnju.

SEVILLE, SPAIN - APRIL 14:  Head coach Ernesto Valverde of Athletic Bilbao looks on during the UEFA Europa League quarter final second leg match between Sevilla and Athletic Bilbao at the Ramon Sanchez Pijuan stadium on April 14, 2016 in Seville, Spain.  (Photo by David Ramos/Getty Images)
David Ramos/Getty Images
Ernesto Valverde

I dok u Madridu više ne gaje gotovo nikakve nade u stizanje prvoplasirane Barcelone koja je odmakla na 14 bodova, iz svlačionice katalonskog kluba stižu drugačiji tonovi. Trener Barce Ernesto Valverde tvrdi da Real još uvije nije ispao iz utrke za naslov.

"Dok god matematika ne potvrdi da je gotovo, ne treba nikoga otpisivati, pa tak ni Real u utrci za prvaka", upozorio je Valverde uoči večerašnjeg okršaja s Las Palmasom.

"Današnja tri boda su za nas jednako važna kao i oni u subotnjem derbiju protiv Atletico Madrida. Pred nama je težak zadatak, Las Palmas će nas sigurno pritisnuti već a našoj polovici, u zadnje vrijeme su se jako popravili i defenzivno. Moramo biti sto posto ući u utakmici", poručio je trener Barce, svestan da bi eventualnim porazom Atletico stigao na samo bod zaostatka uoče subotnjeg međusobnog okršaja na Nou Campu.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
02. svibanj 2024 03:10