PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp
ANCELOTTI NIJE ZABRINUT

Real Madrid ostao bez jedne od najvećih zvijezda? ‘Ako možemo bez stopera, možemo i bez najboljeg strijelca‘

‘Ostvarili smo svjetski raritet. Igrali smo bez stopera‘, rekao je talijanski stručnjak
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 11. veljača 2024. 12:15

To je to! Navijači madridskog Reala napustili su velebni stadion Santiago Bernabeu, u subotu navečer, s uvjerenjem da su njihovi ljubimci napravili presudni iskorak prema novoj tituli. Igrom, ali i rezultatom (4-0) posramili su Gironu, najveće ovosezonsko iznenađenje španjolske La Lige. Sada su prvim pratiteljima odmakli pet bodova...

Subotnji susret protiv Girone ući će u anale madridskog kluba, jer je trener Carlo Ancelotti sastavio momčad – bez stopera!? Naime, uoči utakmice, koju su mediji pretenciozno predstavljali kao "odlučujuću za titulara La Lige", trener Reala suočio se s neobičnom situacijom: sva četvorica (standardnih) stopera završila su – u rashodu! Alaba i Militao imaju ozljede koljena, a Nacho i Rüdiger su ispali iz konkurencije zbog problema s mišićima. Tako je Ancelotti posložio stoperski par od desnog beka (Carvajal) i veznjaka, koji povremeno igra i na poziciji lijevog beka (Tchouameni).

No, kako je fokus igre "kraljevskog kluba" bio primarno na napadačkim akcijama, hendikep u posljednjoj liniji gotovo se nije niti primijetio. Carlo Ancelotti je likovao zbog toga i posebno pohvalio jednog čovjeka:

- Ostvarili smo svjetski raritet. Igrali smo bez stopera. Pitao sam prije utakmice Carvajala – hoće li igrati desnog ili lijevog stopera? Rekao je da ga nije briga. Tako je i odigrao. Kao da ima iza sebe 400 utakmica na stoperskoj poziciji.

No, već u utorak Realovu momčad čeka novo iskušenje – gostovanje kod Leipziga u osmini finala Lige prvaka. Za Ancelottija ima dobra vijest: u konkurenciju za sastav (i mjesto stopera) vraća se Nacho Fernandez. Ali, problem se pojavio u veznom redu. Zbog ozljede gležnja susret s Gironom prije vremena je napustio (u 57. minuti) Jude Bellingham. Prethodno je zabio – dva gola!

- Jude je imao problema s gležnjem, pa sam ga izvadio iz igre. Mislim da nije ništa ozbiljnije i vjerujem da će biti u sastavu protiv Leipziga. No, ako izostane imamo igrača, koji će ga zamijeniti. Vidjeli ste protiv Girone...

Dojam besprijekorne izvedbe protiv Girone očigledno je ohrabrio Ancelottija za davanje ovakve smione izjave. Jude Bellingham ipak je najbolji strijelac Reala ove sezone – s 20 pogodaka i osam asistencija.

Linker
11. svibanj 2024 15:29