GABRIEL BOUYS Afp
PREDSJEDNIK LA LIGE TVRDI

‘Real Madrid si može priuštiti i Mbappéa i Haalanda, a Barca stoji bolje od 70% klubova u Europi!‘

‘PSG bi radije osvojio LP, a izgubio milijardu. Navijači bi im bili sretni, a uništili bi nogomet‘
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 14. rujan 2021. 12:48

Predsjednik La Lige Javier Tebas tvrdi da si Real Madrid financijski može priuštiti zvijezde kao što su Kylian Mbappé i Erling Haaland.
"Madrid je prodao igrače u vrijednosti 200 milijuna eura. Imaju novca da zajedno potpišu Mbappéa i Haalanda. Zaradili su ga."

Real odštetu za igrača prve momčadi nije platio od 2019., a pažljivo trošenje dovelo ih je čak i do dobiti od 874.000 eura u sezoni 2020.-21., usprkos velikom utjecaju pandemije.


"Ono što nije razumljivo je da PSG, koji ima gubitke od 400 milijuna eura i plaća igrača od 500 milijuna eura, može odbiti ponude poput one koju je dobio za Mbappéa", rekao je Tebas.

"Kontrole u Francuskoj ne rade svoj posao, nanose štetu europskom tržištu. UEFA-in sustav griješi, idemo u pogrešnom smjeru. Moramo u nogomet privući ulagače, ali ne s neograničenim doprinosima i stalnim gubicima. To ne bi bilo dopušteno u drugim sektorima. Oni bi radije osvojili Ligu prvaka, a izgubili milijardu. Njihovi bi navijači bili sretni, ali uništili bi nogomet. To je opasno. "


Nasuprot tome, Tebas je bio pozitivniji prema brojkama Barcelone, unatoč tome što je predsjednik Joan Laporta prošlog mjeseca otkrio da je ukupni dug kluba premašio 1,35 milijardi eura.


"Nije katkad presudan dug koji imate, već sposobnost da ga otplatite", rekao je Tebas.

"Barca zaradi milijardu eura, pa im omjer jedan prema jedan u odnosu na dug. To je bolje od 70% momčadi u Europi, bolje od PSG-a, od momčadi koje igraju Premier ligu. Mislimo da stroga pravila financijske kontrole pogoduju održivosti Barcelone", zaključio je Tebas.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. ožujak 2023 18:25