Real Madrid će uskoro postati još jači

 ANDER GILLENEA Afp
ŽELE DOMINIRATI GODINAMA

Real Madrid u tišini radi na najvećem poslu u povijesti nogometa koji će ih koštati skoro milijardu eura

Kraljevski klub želi dovesti možda i najbolji napadački dvojac, a ta operacija neće biti jeftina
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. prosinac 2021. 16:25

Real Madrid radi na pojačanju ekipe, a obistini li se ono što najavljuje ESPN Kraljevi će još dugo godina dominirati europskim nogometuom. Prema ovom izvoru Real uskoro dovodi Kyliana Mbappea, ali i Erlinga Haalanda i tako stvara vjerojatno najjači napad na svijetu.

Plan Florentina Pereza je da obojica budu u klubu do idućeg ljeta, a u prilog mu ide teško financijsko stanje najvećeg rivala Barcelone koja želi Haalanda, ali će teško parirati Realu. Madridski je sastav pokušao dovesti Mbappea i prošlog ljeta, ali 200 milijuna eura odštete koliko su nudili nije bilo dovoljno.

Idućeg ljeta može doći bespatno nakon što mu istekne ugovor s PSG-om što bi za Real bila idealna opcija. U Realu se planiraju riješiti i nekih igrača kojima ističe ugovor što će otvoriti mjesto i za Mbappea i za Haalanda.

"Real ima četiri igrača koji imaju velike ugovore koji ističu na ljeto. To su Gareth Bale, Luka Modrić, Isco i Marcelo. Odu li oni na ljeto će se otvoriti prostor za Mbappea, a onda u priču ulazi i Haaland koji traži 30 milijuna eura godišnje uz odštetu 75 milijuna eura koliko mu je otkupna klauzula koja vrijedi do kraja sezone", piše ESPN.

Modić će potpisati novi ugovor s Realom, no u klubu bi se rado riješili Balea koji godinama nije na razini kakvu traže, a ne želi otići. Njemu, Iscu i Marcelu ističu ugovori, a čak i da dobiju nove, oni neće biti tako unosni. U svakom slučaju, to i dugogodišnja štednja na pojačanjima, bi omogućili dolazak Mbappea i Haalanda.

Novi ubojiti dvojac bi potpisao na šest godina što znači da bi Haaland klub koštao preko 400 milijuna eura kada se zbroji plaća, odšteta i porezi, a slično bi bilo i s Mbappeom koji, iako bi stigao besplatno, želi biti najplaćeniji u klubu.

Linker
17. svibanj 2024 07:57