ANDY BUCHANAN Afp
ZADRŽALI PRVO MJESTO

Real Madrid uvjerljivo slavio protiv Mallorce, Kraljevi preokrenuli sve nakon ulaska Luke Modrića

Real Madrid je slavio s 4:1 protiv Mallorce u 5. kolu španjolske La Lige
Piše: SNObjavljeno: 11. rujan 2022. 16:14

Real Madrid je pobjedom protiv Mallorce (4:1) u 5. kolu španjolske La Lige zadržao prvo mjesto na ljestvici i dva boda prednosti ispred drugoplasirane Barcelone.

Iako su gosti poveli u 35. minuti preko Vedata Muriqija, momčad Carla Ancelottija je poravnala rezultat prije kraja prvog poluvremena. Federico Valverde povukao je loptu sa svoje polovice i ‘solo‘ akciju okrunio pogotkom s vrha šesnaesterca. U 59. je minuti ušao Luka Modrić umjesto Edena Hazarda koji je danas igrao na poziciji lažne devetke dok su na krilima igrali Vinicius Junior lijevo odnosno Rodrygo desno.

I upravo je taj dvojac bio zaslužan za potpuni preokret. Najprije je u 73. Vini Jr. iskoristio dodavanje Rodryga i doveo Real u vodstvo. Za treći je gol sva pozornost pripala Rodrygu koji se poigrao protivničkom obranom i pospremio loptu u mrežu za 3:1.

Konačnih 4:1 postavio je Antonio Rüdiger prvim golom u dresu Kraljevskog kluba u koji je ovog ljeta stigao nakon isteka ugovora s Chelseajem.

Kod Reala danas nije bilo Karima Benzeme koji se ozlijedio tijekom utakmice protiv Celtica ranije ovog tjedna u Ligi prvaka.

Linker
15. travanj 2024 22:04