OSCAR DEL POZO / AFP
REAKCIJA NAKON DERBIJA

REAL NAKON PET I POL GODINA PREKINUO 'BARCELONINO' PROKLETSTVO Oglasio se razdragani junak Madrida, Barcina zvijezda žali za propuštenim prilikama

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. ožujak 2020. 00:37

Nogometaši Reala pobijedili su večeras Barcelonu u Madridu s 2:0 u 26. kolu španjolskog prvenstva i prekinuli jednu neugodnu tradiciju.

Naime, bila je Realu ovo prva domaća ligaška pobjeda protiv najljućeg rivala nakon pet i pol godina.

Ukupno gledano ovo je bio 180. međusobni okršaj Reala i Barcelone i 73. pobjeda Madriđana. Barcelona ima jednu pobjedu manje, dok je 35 susreta završilo neodlučeno.

"Ovo je moja najbolja večer otkako sam stigao u Madrid. Radio sam naporno i nadao se da će moje vrijeme doći", rekao je nakon susreta strijelac prvog gola Vinicius Junior.

Onda se kratko osvrnuo na svoj gol.

"Toni (Kroos) mi je lijepo dodao. To smo uvježbavali na treningu i danas je dobro uspjelo i uspio sam zabiti. Lopta je na putu prema golu malo dodirnula Piquea i ušla. Sada moramo ovako nastaviti, za nas same i navijače koji nas uvijek podržavaju. U najboljem samo klubu na svijetu i želim da navijači budu sretni", dodao je razdragani 19-godišnjak.

Sergio Busquets fantastično je odigrao veliki derbi, međutim priznaje da je Real ipak bio bolji:

"Jednostavno nismo bili dovoljno dobri. Ako uspiješ parirati takvim igračima, onda imaš šanse. No ako se ne trudiš dovoljno, dogodi se ono što se nama dogodilo večeras. Nekada se isplati riskirati, a nekada ti se rizik obije o glavu", zaključio je veznjak Barce.

Oglasio se i Barcelonin trener Quique Setien.

"U prvom smo dijelu izdržali njihov pritisak i dolazili do njihovog kaznenog prostora, ali u drugom dijelu nismo u tome uspjeli. Nije lako braniti se i napadati u isto vrijeme. Real je zaista stvarao veliki pritisak, a mi svoje šanse nismo iskoristili", rekao je Setien, čija momčad posebice može žaliti za propuštenim prilikama iz prvog poluvremena.

Linker
08. svibanj 2024 13:03