Kylian Mbappé

 JAVIER SORIANO Afp
TALIJAN POD STRESOM

Real od komotne situacije do panike i drame. Ancelotti kiptio od bijesa, Modriću završnica

Real je do 85. minute imao vodstvo od 3:0, no Alaves je s dva pogotka osigurao neizvjesnu završnicu
Piše: HinaObjavljeno: 24. rujan 2024. 23:05

U sedmom kolu španjolske La Lige nogometaši madridskog Reala upisali su petu pobjedu, na svom su terenu s 3:2 bili bolji od Alavesa.

Došao je time Real ponovno na bod zaostatka u odnosu na Barcelonu, ali katalonska momčad ima utakmicu manje.

Već u prvoj minuti Real je probio inače vrlo čvrstu obranu Alavesa. Puno toga je kreirao Vinicus Junior koji je asistirao Lucasu Vazquezu za 1:0. Odličnu su akciju u 40. minuti izveli Mbappe i Bellingham, a francuski nogometaš je lijepo pogodio za 2:0. Do tri gola prednosti Real je došao odmah na startu drugog dijela, strijelac je bio Rodrygo.

image
JAVIER SORIANO Afp

Kada se činilo da će Real mirno potvrditi tri boda Alaves je u završnici na brzinu postigao dva pogotka. Strijelci su bili Benavidez u 85. i Kike Garcia u 86. minuti. Sve do kraja Real se gotovo panično branio, što je trenera Carla Ancelottija nagnalo na bijesne reakcije, ali je nekako sačuvao pobjedu i tri boda.

Od 69. minute za Real je zaigrao kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić.

image

Carlo Ancelotti

JAVIER SORIANO Afp

Nogometaši Seviile ostvarili su tek drugu ovosezonsku prvenstvenu pobjedu u sedmom kolu, na domaćem terenu svladali su Valladolid 2-1. Sevilla je povela na samom kraju prvog poluvremena kada su Peque i gostujući igrač Torres gotovo zajedničkim snagama ugurali iz blizine loptu u mrežu. Valladolid je izjednačio u 56. minuti kada je strijelac bio Kike Perez, ali je pobjedu Sevilli osigurao Nigerijac Chidera Ejuke golom u završnici, u 85. minuti.

Hrvatski nogometaš Stanko Jurić zamijenjen je u gostujućem sastavu u 86. minuti.

Bez pogodaka je završio ogled na Mestalli između Valencije i Osasune. I jednom i drugom sastavu to je bio drugi remi u sezoni. Za goste je od 63. minute zaigrao hrvatski napadač Ante Budimir.

Linker
25. rujan 2024 01:14