Vinicus Junior je svojim igrama sve oduševio

 IRH Dppi Via Afp
U ŽIVOTNOJ FORMI

Real oduševljen igrama mlade zvijezde, dobit će novi ugovor, a odšteta ide na više od milijardu eura!

Igra svoju najbolju sezonu otkad je u Madridu, a ‘Kraljevski klub‘ odlučio je to honorirati...
Piše: SNObjavljeno: 07. studeni 2021. 08:24

Iako je bilo problema na početku sezone, Real Madrid trenutno se nalazi na prvom mjestu La Lige sa dva boda više od Real Sociedada. Madriđani u posljednje vrijeme igraju sve bolje, a jedan od razloga je i Brazilac Vinicius Junior koji igra svoju najbolju sezonu otkad je došao u Real.

Vinicius Junior je u u domaćem prvenstvu ove godine postigao 7 golova što je više nego u posljednje dvije sezone, a prema ocjenama SofaScorea četvrti je igrač 'Kraljevskog kluba' s prosječnom ocjenom 7,37 za nastupe u La Ligi. Ispred njega su samo Karim Benzema, Mariano Diaz i Toni Kroos. Ukupno je u svim natjecanjima na 9 golova i 5 asistencija u 15 utakmica.

image
SOFA SCORE

Iako aktualni ugovor 21-godišnjem Brazilcu vrijedi do 2025. godine, u Realu su odlučili ponuditi mu produženje do 2028., a španjolski ABC donosi kako će Vinicius Junior s novim ugovorom biti u rangu najbolje plaćenih igrača Reala. Njegova aktualna plaća je 3,5 milijuna eura po sezoni, a po novom ugovoru bi to bilo 5,5 milijuna eura godišnje i to bez bonusa.

Ono što je još zanimljivije je odštetna klauzula koju ima svaki igrač koji igra u La Ligi. Trenutno Vinicius Junior može otići u bilo koji klub koji uplatio Realu 700 milijuna eura i tu Madriđani ne bi mogli ništa, a ABC donosi kako će u novom ugovoru odštetna klauzula biti najmanje milijardu eura, koliko imaju Benzema i Gareth Bale, odnosno koliko je imao Cristiano Ronaldo dok je bio u Realu.

Dapače, 'Kraljevski klub' bi mogao dodatno nagraditi Viniciusa te njegovu odštetnu klauzulu postaviti na 1,1 milijardi eura, što bi bilo više od svih u klubu. Naravno da nitko neće platiti ni aktualnih 700 milijuna, a kamoli 1,1 milijardi eura za njega, ali s tom klauzulom Vinicius će sigurno imati poseban status...

Linker
24. travanj 2024 21:46