LLUIS GENE Afp
PROSIPANJE UGLEDA

Real opet na koljenima! Nakon senzacije u Ligi prvaka Kraljevi ponovno šokirani, nije pomogao ni Modrić

Unatoć prvom prvenstvenom porazu Real je ostao vodeći s 17 bodova, koliko ima i prvak Atletico
Piše: Goran Čičin- MašanskerObjavljeno: 03. listopad 2021. 18:25

Nov iznenađenje u Primeri - nogometaši Real Madrida poraženi su u osmom kolu na gostovanju kod Espanyola 1:2.

Nakon što je Atletico Madrid u subotnjem derbiju glatko svladao Barcelonu i bodovno se izjednačio s gradskim suparnikom, Real je u nedjelju propustio ponovno otići na tri boda prednosti. Kraljevski klub je u mini-krizi, spojio je dva poraza u ˝nekoliko dana, i to od suparnika koji su daleko ispod njegove razine.

Prvo je mjeru Realu uzeo Šerif iz Tiraspola, debitant u Ligi prvaka, potom se danas neočekivanim bodovima osladio i Espanyol, povratnik u prvoligaško društvo. Pogotke za pobjedu momčadi iz Barcelone postigli su bivši Realovi igrači Raul de Tomas i Aleix Vidal, koji su poentirali u 17. i 60. minuti, dok je poraz gostiju uspio ublažiti Benzema golom u 71. minuti. Luka Modrić igrao je od početka u sastavu Reala, a u 62. minuti umjesto njega je ušao Luka Jović. Novi posrtaj nije slučajan, očito je da dosta toga nije onako kako treba u igru Madriđana.

image
Veliko slavlje navijača Espanyola
LLUIS GENE Afp

- Kad smo bili bolji, moja je pogreška omogućila suparniku drugi pogodak. Nismo se osjećali ugodno na terenu, dosta su nam prijetili i koristili naše pogreške. Moramo nastaviti raditi kako bismo poboljšali defenzivnu igru. Momčad ima svojih problema, no to nije izgovor. Imali smo loš tjedan, vrijeme je da se osvrnemo na to tijekom reprezentativne stanke. Još uvijek smo na vrhu, ali moramo se oporaviti za nastavak prvenstvene utrke - rekao je Realov branič Nacho Fernandez.

Domaći su, jasno, imali razloga za slavlje. Ostvarili su tek drugu pobjedu ove sezone, na RCDE stadionu pao je veliki suparnik.

- Momčad je bila jako požrtvovna, jer suparnik poput Reala zahtijeva puno. Mogli smo im zabiti i treći gol, lakše bismo disali, ali dobro je i ovako. Imam prošlost iza sebe i smatram se Madridistom, ali dajem sve za moju momčad i sretan sam što sam zabio gol. Realu želim sreću u nastavku sezone. Mi smo sredili lidera i moramo biti zadovoljni, imamo razloga za slavlje - rekao je Raul de Tomas.

image
LLUIS GENE Afp

Barcelonina kriza traje i dalje. Samo su okorjeli optimisti vjerovali da Blaugrana ima izgleda na teškom gostovanju kod aktualnog prvaka, ali jasno je da su to bile teške iluzije. S obzirom na to u kakvom sastavu igra i kako trenutačno izgleda, pitanje je može li Barca dobivati i suparnike iz donjeg doma La Lige, a kamoli Simeoneovu družinu, koja letvicu i dalje drži visoko.

Naravno da Luis Suarez nije zaboravio što mu je Ronaldo Koeman napravio uoči prošle sezone, kad ga je otpisao kao prestarog i to putem telefonskog poziva. U tom stilu bila je i proslava pogotka za 2:0 minutu prije odmora, nakon što je prije toga Urugvajac asistirao za vodstvo Lemaru. Iako su se brojni novinari diljem svijeta odmah po završetku utakmice raspisali kako bi to mogla biti posljednja Koemanova utakmica na klupi Barcelone, čini se da stvari ipak nisu tako jednostavne. Predsjednik Joan Laporta razgovarao je s trenerom prije Atletica, ovaj mu je rekao da će stvari biti bolje kad se u momčad vrate ozlijeđeni igrači.

Nakon tog razgovora Laporta je, kako piše Marca, promijenio mišljenje, te zasad ipak neće posegnuti za promjenom na klupi. Dijelom zbog financijske situacije koja je teška, a Koeman ima masnu odštetu, dijelom zbog toga što vjerojatno nema definirano novo rješenje. Suživot se zasad nastavlja, a Koeman je dobio nove kredite.


Prvi poraz Seville

Nogometaši Granade pobijedili su večeras na svom terenu Sevillu s 1-0 u zadnjoj utakmici osmog kola španjolskog prvenstva.

Jedini pogodak postigao je Ruben Rocina u 25. minuti.Granada je ostvarila prvu pobjedu u Primeri i sa šest bodova zauzima 17. mjesto na tablici, dok je Sevilla doživjela prvi poraz u ligi i propustila priliku izjednačiti s vodećim, iako ima utakmicu manje.

Ivan Rakitić je igrao do 70. minute za goste.

Sevilla je na četvrtom mjestu na tablici sa 14 bodova, a vodeći Real Madrid, Atletico Madrid i Real Sociedad su na drugom i trećem mjestu, imaju po tri boda više.

Nakon utakmica osmog kola, jedina neporažena momčad Primere je Villarreal koji zauzima 11. mjesto na tablici s 11 bodova iz sedam utakmica. (H)

Linker
06. svibanj 2024 15:21