Stadion Santiago Bernabéu

 Pressinphoto/shutterstock Editorial/profimedia
NARUŠAVANJE MIRA

Real ostao bez velikog izvora prihoda, građani Madrida se pobunili i natjerali ih na neželjen potez

Kraljevski klub do daljnjega je odgodio sve koncerte na novom Bernabéuu, koji donose značajan prihod
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 14. rujan 2024. 11:57

Problemi u Real Madridu uoči nastavka španjolskog nogometnog prvenstva. Ne, ne radi se o nekoj novoj ozljedi u redovima kraljevskoga kluba, u pitanju su - koncerti.

Naime, nakon nedavne obnove stadiona Santiago Bernabeu na njemu je održano nekoliko koncerata koji na Realov račun donose značajan prihod, a problem je u tome što su se susjedi žalili na preveliku buku.

Bernabeu se nalazi u centru Madrida te je na njemu od kraja travnja održan niz događanja. Cijelo to vrijeme građani koji žive u obližnjim zgradama prigovarali su zbog narušenog im mira, no nisu stali samo na prigovorima.

Uputili su i neke službene dopise na odgovarajuće adrese, pa su u Realu reagirali i zabranili održavanje koncerata na Bernabeuu do ožujka 2025. godine.

Music Bank (K-POP), Dellafuente, Aitana i Lola Indigo neće nastupiti u središtu Madrida, a u Realu će u međuvremenu pokušati ograničiti buku kako bi svi susjedi bili zadovoljni.

Gradsko vijeće u nekoliko je navrata upozorilo Realovu upravu na preveliku buku, no koncerti su se nastavili održavati. Pokušalo se s postavljanjem cerada na stadion, to nije pomoglo te će se buka morati izolirati na neki drugi način...

Linker
14. rujan 2024 12:59