OSCAR DEL POZO Afp
PORAZ KOD KUĆE

Real predao prvenstvo Barceloni i ugrozio drugo mjesto, Ancelotti pronašao razloge poraza

Villarreal se pobjedom zadržao u borbi za Ligu prvaka
Piše: SNObjavljeno: 08. travanj 2023. 23:38

Real je predao borbu za naslov prvaka Španjolske. To je sve što se može reći nakon što je Kraljevski klub na svojem terenu izgubio od Villarreala (2:3). Barcelona ima 12 bodova više i utakmicu manje, a Realu je sada u opasnosti drugo mjesto jer Atletico sa sutrašnjom pobjedom protiv Rayo Vallecana može doći na ‘minus dva‘.

Nakon utakmice trener Reala Carlo Ancelotti pronašao je razloge poraza:

- Nismo mogli doći do lopte jer su je oni dobro kontrolirali i nismo se dobro branili. Morali smo biti bolji.

Jasno je kako je Real bio emotivno potrošen nakon uvjerljivog slavlja nad Barcelonom u Kupu kralja, a talijanski trener je i rotirao momčad jer ih u srijedu čeka ogled Lige prvaka protiv Chelsea.

- Teško nam je biti motiviran 100%, ali svejedno moramo biti bolji na terenu. Ovo nam se sada dogodilo, ali u srijedu će biti druga priča. Nužno je bilo rotirati momčad nakon svega što se dogodilo na utakmici visokog intenziteta kakva je bila ona protiv Barcelone.

Gostujući trener Quique Setién nije skrivao zadovoljstvo:

- Pobjeda nam je iznimno važna jer nas ostavlja u igri za Ligu prvaka. Znali smo da će utakmicu odlučivati kontrola posjeda i uspjeli smo u onome što želimo. Osvojili smo 16 bodova u posljednjih 6 utakmica i to nas ostavlja u borbi za četvrto mjesto za koje se bori nekoliko klubova.

Villarreal se nalazi na 5. mjestu s 47 bodova, 4 manje od Real Sociedada koji drži posljednje mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

Linker
29. travanj 2024 23:14