Gabri Veiga

 JOAQUIN CORCHERO Dppi Via Afp
POD POVEĆALOM ‘KRALJEVA‘

Real pronašao nasljednika Modriću i Kroosu? Prati klinca koji je eksplodirao ove sezone, a žele ga i drugi divovi

Real bi veliku konkurenciju u dovođenju Veige mogao imati u engleskim klubovima
Piše: SNObjavljeno: 22. ožujak 2023. 09:52

Real Madrid naciljao je novo pojačanje. Igrač pod povećalom ‘Kraljevskog kluba‘ je Gabri Veiga.

Eksplozija ovog 20-godišnjaka u Celtinoj momčadi nije prošla nezamijećeno u Madridu. Riječ je o veznjaku koji je s devet golova drugi najbolji strijelac Celte ove sezone u španjolskom prvenstvu s 9 golova (Aspas je zabio 12). Statistika kaže da Veiga upisuje gol ili asistenciju svakih 126 minuta u prosjeku što ga svrstava među najefikasnije veznjake u pet najjačih europskih liga.

As piše kako je Real odlučan u namjeri da osvježi svoju veznu liniju novim igračima. Borussijin Jude Bellingham nalazi se na vrhu popisa želja, a Veiga je odmah do njega. Luki Modriću, Toniju Kroosu i Daniju Ceballosu na kraju sezone istječe ugovor s Realom i upitno je hoće li ostati u Madridu i sljedeće sezone, a Real bi veliku konkurenciju u dovođenju Veige mogao imati u engleskim klubovima. Naime, Arsenal, Manchester City i Newcastle svi su redom pokazali interes.

Cadena Ser također navodi da Real nema namjeru aktivirati odštetnu klauzulu za Veigu koja iznosi 40 milijuna eura, već je spreman ponuditi 25 milijuna eura i uključiti Rafu Marina u cijeli posao.

Veigino dovođenje igralo bi također važnu ulogu u Realu zbog vraćanja ‘španjolskog štiha‘. Naime, u nedavnoj utakmici protiv Villarreala za Real nije započeo nijedan španjolski igrač, a madridski klub nije kupio nekog domaćeg igrača od siječnja 2019.

Linker
27. travanj 2024 18:46