JOSEP LAGO Afp
NOVO IME

Real prvo pojačanje pronašao u Kataloniji: Od iskusnog napadača više su zabili samo Lewandowski i Benzema

Španjolski mediji pišu da je sve već dogovoreno, čeka se samo službena potvrda
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 30. svibanj 2023. 15:29

Vodeći španjolski mediji pišu da Real Madrid ima novog napadača. Kraljevi su ove sezone na poziciji centarfora mogli računati jedino na Karima Benzemu, a u njegovim izostancima, kratkoročno rješenje bili su još uvijek nedokazani Alvaro Rodriguez, skromni Mariano Diaz ili netko od ofenzivaca kojima mjesto u vrhu napada nije prirodna pozicija.

Zato je madridski velikan odlučio obogatiti napadačku liniju novim imenom. Na Santiago Bernabeu dolazi Joselu, no samo u vidu jednogodišnje posudbe iz Espanyola, te s opcijom punog transfera na kraju sezone. Joselu nije "užareno" ime poput najtraženijih centarfora svijeta (Kane, Osimhen, Haaland...), ali svakako će Kraljevima dobro doći ususret činjenici da barem jedan napadač (Marco Asensio) napušta klub. Čeka se samo službena potvrda Joseluova dolaska, a trebala bi stići u idućih nekoliko dana, piše španjolski SPORT.

image

Joselu protiv Atletico Madrida

JOSEP LAGO Afp

Ove sezone u dresu Espanyola postigao je 16 ligaških pogodaka, samo su Barcin Robert Lewandowski (23) i Karim Benzema (18) zabilježili bolje brojke. Kako je katalonski klub ispao iz lige, bilo je očekivano da će Joselu napustiti klub. Ne samo zato što je Segunda ispod ambicija iskusnog 33-godišnjaka, već i zbog tereta koji je predstavljao blagajni kluba.

Zato je postignut dogovor na zadovoljstvo svih strana. Real će preuzeti zahtjeve Joseluove plaće, a igrač će se završetkom sezone vratiti u Kataloniju izbori li Espanyol opstanak. Naravno, u slučaju da se ne postigne dodatni dogovor s Realom i dođe do transfera uz određenu odštetu.

Joselu je igrač od kojeg se početkom karijere moglo očekivati mnogo više nego što je dosad postigao, a u Realu ga dobro poznaju. Iz omladinskog pogona Celte 2009. je kao 19-godišnjak stigao u Real Madrid Castillu, ali nije se uspio profilirati u prvom sastavu. Kasnije je igrao za Hoffenheim, Eintracht Frankfurt, Hannover, Stoke City, Newcastle i Deportivo Alaves.

Linker
25. travanj 2024 10:40