JUSTIN TALLIS Afp
VEĆ OVE ZIME

Real radi najveći transfer u svojoj povijesti? Bomba od posla pred dogovorom, stiže Modrićev nasljednik

U slučaju da se posao realizira, bio bi to potencijalno najveći transfer u povijesti madridskoga kluba.
Piše: SNObjavljeno: 01. siječanj 2023. 20:49

Real Madrid spreman je potrošiti više od 100 milijuna eura za potpisivanje veznjaka Borussije Dortmund Judea Bellinghama i uvjereni su da će uspjeti ubrzati pregovore o transferu u siječnju, saznaje ESPN iz ‘dobro obaviještenih izvora‘.

U slučaju da se posao realizira, bio bi to potencijalno najveći transfer u povijesti madridskoga kluba.

Velikani La Lige vide 19-godišnjeg reprezentativca Engleske kao prioritetno pojačanje za sljedeću sezonu, ali su svjesni konkurencije Manchester Cityja, Manchester Uniteda, Chelseaja i, prije svega, Liverpoola.

image
PAUL ELLIS Afp

U studenom su izvori rekli ESPN-u da, dok je Liverpool vodio u utrci za Bellinghama, Real vjeruje kako je još uvijek u dobroj poziciji da dobije bitku za tinejdžerov potpis.

Od tada su izvanredne Bellinghamove igre za Englesku na Svjetskom prvenstvu još više povećale njegovu vrijednost. U Kraljevskome bi klubu naknadu od 100 milijuna eura smatrali razumnom cifrom i nadali bi se da bi dobar odnos između predsjednika kluba Florentina Pereza i izvršnog direktora Dortmunda Hans-Joachima Watzkea mogao pomoći u sklapanju posla.

Razgovori između direktora Madrida i samog Bellinghama također su odrađeni u pozitivnome duhu, navode izvori, a klub je uvjeren da bi dugoročni trud koji su uložili kako bi uvjerili i Dortmund i igrača na kraju mogao uroditi plodom.

image
GABRIEL BOUYS Afp

Real je prošlog ljeta pobijedio Liverpool potpisivanjem ugovora s Aurelienom Tchouamenijem i nadaju se da će isto učiniti s Bellinghamom, kojeg vide kao idealno pojačanje u sredini uz francuskog reprezentativca, Eduarda Camavingu i Federica Valverdea.

Trener Carlo Ancelotti i dalje je poklonik Luke Modrića i Tonija Kroosa. Ali Modrić ima 37 godina, a Kroos - koji sljedeći tjedan puni 33 godine - rekao je kako još uvijek razmišlja hoće li se ovog ljeta umiroviti.

NAJVEĆI REALOVI TRANSFERI

1. Eden Hazard - €115m (iz Chelseaja, 2019)
2. Gareth Bale - €101m (iz Tottenhama, 2014)
3. Aurelien Tchouameni - €100m (iz Monaca, 2022)

Linker
18. travanj 2024 10:00