OSCAR DEL POZO
ZIDANE NADMUDRIO SIMEONEA

Real s Modrićem srušio nevjerojatan niz Atletica u gradskom derbiju i nanio mu prvi poraz u sezoni!

Kraljevi su slavili golovima Casemira i Carvajala, a kapetan Vatrenih igrao je do 88. minute.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. prosinac 2020. 22:54

Spašena je sezona madridskog Reala. Znalo se to i nakon dvoboja s Borussijom iz Monchengladbacha, nagovještalo da bi moglo biti tako još i nakon Seville u prošlom kolu. I onda, 2:0 protiv Atletica, u gradskom derbiju sretnog 13. kola za 13-struke prvake Europe na Alfredu Di Stefanu, stadionu u kampu Reala u Valdebebasu.

Casemiro u 15. minuti, što se prvog dijela tiče, odnosno Carvajal u 63. minuti za konačnu pobjedu u El Madrilenu. Doduše, španjolski su kolege taj drugi pogodak pripisali Janu Oblaku (autogol), ali kandidat za najboljeg vratara svijeta neće zbog toga dobiti ništa manju ocjenu.

Real je igrao onako kako je i trebalo, s opet istim trojcem u sredini veznog reda (Kroos - Casemiro - Modrić) u kojem je kapetan Vatrenih dobio ravno 88 minuta, nakon čega ga je za sami kraj zamijenio njegov legitimni nasljednik Fede Valverde. Real nije primio gol, nije "prodao" niti jednu iole važniju loptu u sredini, što znači da će ocjena našeg "maestra" i ovoga puta biti vrlo visoka.

Ne treba zaboraviti da je ovo večeras bio prvi poraz Atletica u Primeri ove sezone, kao i prvi nakon 26 utakmica u Primeri bez poraza. Da je Atletico do danas primio svega dva pogotka, baš kao i danas. Mogao je primiti i još kojeg, no Oblak je unatoč primljenim golovima svojski i odradio posao. Atletico je s utakmicom manje od Sociedada, Real Madrida i Villarreala i dalje prvi, neće ovaj poraz toliko uzdrmati njihove šampionske ambicije, ali bi mogao biti itekako znakovit za nastavak sezone.

Inače, Real već u utorak dočekuje Athletic iz Bilbaoa, dok Atletico tek za vikend igra kod kuće protiv Elchea.

Linker
24. travanj 2024 18:15