JOSEP LAGO Afp
VELKA ŽELJA

Real u godinu dana od prodaje zaradio 200 milijuna eura, ‘kraljevi‘ će sve dati samo za jednog čovjeka

Za razliku od 2019. godine, ovog puta u Realu razmišljaju samo o ojačavanju napada
Piše: SNObjavljeno: 19. kolovoz 2021. 07:51

Od izbijanja pandemije virusa COVID-19 Real Madrid je prilično suzdržan na tržištu, barem kada su u pitanju dolasci novih igrača u klub.

Od posljednja tri prijelazna roka (treći je i dalje aktivan) Madriđani nisu potrošili niti jedan jedini euro, za razliku od 2019. godine kada su na Bernabeu na pojačanja iskeširali čak 300 milijuna eura. Politika je ovog puta nešto drugačija, između ljeta 2020. godine i posljednjeg transfera Odegaarda u redove Arsenala, 'kraljevski' će klub od izlaznih transfera prikupiti oko 200 milijuna eura.

To bi trebao biti novac kojim će se pokrpati rupe u napadu, točnije to bi trebala biti sredstva kojim će na Bernabeu pokušati dovesti Kyliana Mbappea ili Erlinga Haalanda na kojeg se više gleda kao na rezervnu opciju propadne li priča sa Francuzom. Za razliku od 2019. godine, ovog puta u Realu razmišljaju samo o napadu i načinu kako da u tom segmentu pokrpaju sve rupe.

image
BERTRAND GUAY Afp

Podsjećamo, Real je 2019. godine na pojačanja potrošio ukupno 300 milijuna eura, u klub su redom dolazili Eden Hazard, Eder Militao, Luka Jović, Ferland Mendy, Rodrygo i Reinier, ali u konačnici se pokazalo kako nitko od njih nije donio neku posebnu dimenziju više klubu što se od njih očekivalo kada su dolazili u Madrid, to posebno vrijedi za Belgijanca Edena Hazarda koji nikako ne može pronaći onu sjajnu formu koja ga je krasila u vrijeme kada je nosio dres Chelseaja.

Dok se čekaju mogući dolasci Mbappéa ili Haalanda, u Madridu su ovog ljeta već prodali dvojicu igrača. Odegaard je praktički već Arsenalov, dok je Varane prije nekoliko dana potpisao ugovor s Manchester Unitedom.

Oba transfera procjenjuju se na oko 50 milijuna eura, što bi zajedno sa 100 miljuna plusa iz prošlog prijalznog roka trebalo biti dovoljno za dovođenje Francuza koji bi trebao biti prava garancija za golove i legitimni nasljednik Karima Benzeme u samom vrhu napada 'kraljevskog' kluba. Ne dođe li sjajni napadač PSG-a, tu je uvijek 'rezervna' opcija, ništa slabiji, Erling Halaand.

Linker
06. svibanj 2024 17:05