Erling Haaland

 CHRISTIAN CHARISIUS Dpa Picture-alliance Via Afp
KRALJEVSTVO ZA NJEGA

Real u potpunoj ofenzivi: Otkrivene su brojke senzacionalnog posla, sve bi uskoro trebalo biti gotovo

Čitav posao trebao bi olakšati kontroverzni menadžer koji je već rekao da neće raditi probleme.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. ožujak 2022. 13:20

Krenula je operacija koja nosi naziv identičan imenu ponajboljeg svjetskog napadača. Hoće li Erling Haaland zaista od ljeta biti igrač Reala? Španjolska Marca objavila je detalje akcije u kojoj će se udarni igrač dortmundske Borussije preći na Santiago Bernabeu. Real je, čim su s Bernabeua vidjeli da se u priču upliće Barcelona, odmah krenuo po drugog talismana za sljedeću sezonu, ako se u obzir uzme da su stvari s Kylianom Mbappeom već dogovorene.

U Realu su provodili detaljan, dubinski plan analize dovođenja obojice. I to ne samo financijske, ekonomske, već i sportske. Mogu li njih dvojica igrati zajedno, može li ih klub plaćati i kako će se karte u Realu posložiti za sljedeće desetljeće, u kojem se projicira da će upravo Haaland i Mbappe vladati terenima diljem Europe.

Posao koji uključuje dolazak Haalanda u Real trebao bi biti vrijedan 130 milijuna eura, a kada se uz odštetu Borussiji pribroji i iznos svih plaća u šestogodišnjem ugovoru, čitava vrijednost penje se na vrtoglavih 350 milijuna eura. Tu još valja ubrojiti i nezaobilaznog Mina Raiolu, kontroverznog menadžera Erlinga Haalanda koji će sasvim sigurno tražiti enormnu proviziju. Ali, na dva preliminarna sastanka s upravom Reala je, kako pišu Španjolci, Raiola naglasio da "neće raditi probleme"...

Marca navodi i da se s Bernabeua nikada nisu izravno bojali Barcelone kao mogućeg faktora koji će im se umiješati u posao s Haalandom, ali u Realu jednostavno smatraju da ne smiju propustiti priliku i istog ljeta dovesti dva ponajbolja svjetska igrača. Također, postalo je jasno da se Mino Raiola s upravom Barce nije nalazio zbog Haalanda, već zbog Ajaxovog igrača Mazraouija.

Umjesto Barce, Real u poslu kao glavnog rivala vidi Manchester City. Erlingov otac Alf-Inge nekoć je davno igrao upravo u tom klubu, ali čini se da je želja mladog napadača preći u Španjolsku, a ne u Englesku. Zaključno, čitav će posao između Haalanda i odabira njegova novog kluba biti zgotovljen u iduća četiri tjedna, piše Marca.

Naravno, Real mora ispuniti i određene predradnje za transfer norveške zvijezde. Luka Jović, Eden Hazard i Dani Ceballos ionako više nisu u planovima, ali posao oko njihova eventualnog odlaska neće biti lagano ispuniti s obzirom na dugotrajne i bogate ugovore kojima su vezani za Real. Voljeli bi se u Realu bezbolno rastati i s trojcem kojeg čine Gareth Bale, Marcelo i Isco, što će biti 99 posto tako zbog činjenice da njihovi ugovori ističu 30. lipnja ove godine.

Linker
22. ožujak 2022 13:50