Slavlje Real Madrida

 OSCAR DEL POZO Afp
PODIJELIO ANEGDOTE

Realov ‘anonimac‘ se prisjetio rušenja Bayerna i finala u Parizu: ‘Od premije sam kupio Audi A3 i još nešto‘

Sergio Sestelo se vratio u prošlost kada je nastupao za kraljevski klub
Piše: SNObjavljeno: 08. svibanj 2024. 15:15

Sergio Sestelo sada je trener u Kini, a kao igrač je prošao sve kategorije Real Madrida i ispisao klupsku povijest. Real je 2000. godine izbacio Bayern iz Lige prvaka, a Sestelo je to opisao kao ‘vjerojatno i najbolju uspomenu u svojoj karijeri‘. Bivši napadač se za Marcu prisjetio tih dvoboja s Nijemcima.

- Bio sam u prvoj ekipi nekoliko mjeseci, ali poziv za tu utakmicu me iznenadio. Nisam znao da će me zvati, ali bilo je nekih problema s ozljedama u zadnji tren i pozvan sam s ekipom. Sjećam se baš svega, od putovanja do aviona, pa kako smo dijelili sobe... Utakmica je bila jako teška i izgubili smo, ali najvažnije je da smo prošli u finale.

Sestelo je bio na klupi s Albanom Bizzarrijem, Manuom Sanchisom, Elvirom Balićem, Christianom Karembeuom, Pericom Ognjenovićem i Mecom Garcijom. Ekipu je vodio Vincente del Bosque. U Münchenu je Real poveo preko Anelke, a asistent je bio Savio s kojim je Sestelo dijelio sobu.

- Sjećam se da je imao zanimljiv hobi, slagao je puzzle na krevetu. Bila su to druga vremena, bez Netflixa, mobitela i sličnoga. Vrijeme smo ubijali na taj način, a sada bi to privuklo pažnju.

Sestelo nije igrao u finalu, ali bio je u Parizu s ekipom.

- Igrali smo protiv Valencije. Svi smo putovali čarterom. Došli smo na aerodrom i čak smo i mi koji smo bili pričuve davali autograme i slikali se s ljudima. Atmosfera je bila čudesna. Nikada tako nešto nismo doživjeli. Hotel je bio dvorac malo izvan grada. Svi smo bili na fešti koja je bila fantastična, ali najzanimljivije je bilo u busu s predsjednikom Lorenzom Sanzom koji je u međuvremenu preminuo, pokoj mu duši - rekao je Sestelo pa dodao:

- Imam repliku pehara, medalju, a napravio sam i čudesne fotografije u prirodi s Raulom, Redondom, Robertom Carlosom... Bili su to sjajni ljudi koji su se prema trebi odnosili odlično, kao da si jednak njima. Najbolje se prema meni ponašao Raul jer smo imali zajedničkog menadžera.

Sestelo se ne sjeća kolike su bile premije za to finale, ali dobro je prošao.

- Znam da je bila dobra zarada. Kupio sam si Audi A3 i još nešto - prisjetio se Sestelo.

Linker
08. svibanj 2024 15:15