IRINA R H/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Irina R H/shutterstock Editorial/profimedia
JUNAK VEČERI

Realov Brazilac ušao u povijest, a onda se pohvalio nakon trijumfa: ‘S 22 godine sam osvojio - sve‘

Dolazak u Madrid iz Santosa prije četiri godine za 45 milijuna eura pokazao se kao pun pogodak
Piše: SNObjavljeno: 07. svibanj 2023. 00:32

Real Madrid slavi prvi Kup kralja nakon 2014. godine. Ujedno, tek treći Kup u posljednjih 30 godina. Junak večeri bio je Rodrygo, koji je s dva pogotka zapečatio pobjedu Kraljeva u finalu protiv Osasune.

- Imam 22 godine, a već sam osvojio sve što sam mogao. No, to mi nije dosta, želim osvajati još trofeja - rekao je Brazilac po završetku finala u Sevilli.

Koliko je njegov nastup ostavio dubok trag, svjedoči i podatak kako je postao prvi igrač Reala od 1980. godine koji je zabio dva pogotka u finalu Kupa. Prije njega, to je uspio napraviti Juanito, upravo prije 43 godine, kada je Real svladao Castillu sa 6:1.

Osim toga, s 22 godine i 117 dana na leđima postao je i najmlađi strijelac Reala u finalu Kupa kralja u ovom stoljeću.

Rodrygu je ovo osmi trofej s Realom, a u osobnoj trofejnoj riznici u madridskom mandatu ima još i Ligu prvaka, dva naslova španjolskog prvaka, Svjetsko klupsko prvenstvo, dva španjolska Superkupa i jedan europski Superkup. U Madrid je stigao u ljeto 2019. iz Santosa za 45 milijuna eura, a svojim je pogocima, naročito nakon ulazak s klupe, postao sve važnija figura u redovima Kraljeva.

Linker
20. travanj 2024 00:23