Jude Bellingham

 ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp
JASNA VIZIJA

Realov pakleni plan: Na ljeto dovode čovjeka kojem će Modrić prepustiti mjesto, a onda stiže i Haaland!

Veznjak kojem je tek 19 godina već je odlučio, a sve prezentirano iz Reala jako mu se sviđa.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 22. prosinac 2022. 13:48

Jude Bellingham impresionirao je svojim igrama u reprezentaciji Engleske na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Iako Tri lava nisu stigli do borbe za odličja, 19-godišnji veznjak Borussije Dortmund na najvećoj je pozornici potvrdio kako je riječ o pravom dragulju.

Oni koji nogometna zbivanja prate malo pozornije već su ranije znali da je riječ o velikom talentu za kojeg se otimaju najveći europski klubovi, poput Liverpoola, Manchester Uniteda, Manchester Cityja i Real Madrida.

Izvjesno je da će klub iz Dortmunda na njemu sjajno zaraditi, nagađa se da bi osnovna odšteta mogla iznositi oko 120 milijuna eura, a u priču će, dakako, biti uključeni i različiti bonusi. Borussia ga je Birminghamu u ljeto 2020. platila tek 25 milijuna eura...

Iako Bellingham s bundesligašem ima ugovor do 2025. godine, izvjesno je da bi do transfera moglo doći u ljetnom prijelaznom roku, a najbliže dovođenju engleskog veznjaka trenutačno je Real Madrid.

Prema pisanju španjolskog sportskog dnevnika AS, Bellingham preferira odlazak u španjolsku prijestolnicu jer se u ovom trenutku ne namjerava vraćati u Englesku koju je napustio sa 17 godina.

As tvrdi kako je iz igračeva okruženja stigla pozitivna reakcija na potencijalni prijelaz u Madrid, a čini se da im se svidio i plan prema kojem bi 2024. na Santiago Bernabeu trebao stići i Erling Haaland.

As ističe kako je igračev stav važan jer bi se tako moglo izbjeći ‘divlje licitiranje‘ s engleskim klubovima koje bi cijenu mladog Engleza podiglo do nebeskih visina...

Dakako, nije nevažno ni to što Borussia ima odlične odnose se Madriđanima. Osim toga, računa se i da bi Luka Modrić sljedeće godine Bellinghamu mogao biti od velike pomoći tijekom prilagodbe na novu sredinu, a potom bi ga engleski veznjak vjerojatno naslijedio na njegovoj poziciji u sredini terena.

image

Luka Modrić

THOMAS COEX/AFP/PROFIMEDIA Thomas Coex/afp/profimedia

U Realu su svjesni da moraju djelovati odmah i na vrijeme ‘zakapariti‘ Bellinghama, veznjaka koji obavlja defenzivne zadatke, dirigira igrom, asistira i zabija. Nema dvojbe da bi za Los Blancose bio veliko pojačanje, te da bi se u miksu kvalitetnih starijih i mlađih igrača mogao još bolje razvijati. Financije pritom ne bi trebale predstavljati problem...

Linker
02. rujan 2024 05:49