Bale, Hazard i Jović nisu zabili na Bernabeuu još od 2019. godine

 Afp7/Zuma Press/Profimedia
TOTALNO TUPI NAPAD

Realov trojac zajedno vrijedi stotine milijuna, ali samo na papiru, na Bernabéuu nisu zabili još od 2019.

Gareth Bale, Luka Jović i Eden Hazard zadnje su golove na Santiago Bernabeu zabili prije pandemije
Piše: Predrag Žukina/Jutarnji listObjavljeno: 06. veljača 2022. 11:04

Kakav neučinkoviti trojac ima madridski Real. Gotovo nevjerojatno zvuči, ali Bale, Hazard i Jović nisu zabili gol na Santiago Bernabéuu još od 2019. godine- Zadnji je to od njih trojice napravio Srbin i to protiv Leganésa 30. listopada spomenute godine.

Real se sad vraća na Bernabéu nakon što je na San Mamésu izgubio prvi naslov u sezoni. Ancelottijeva momčad nije bila u finalu Kupa od zadnjeg osvajanja 2014. Kraljevi se vraćaju u La Ligu protiv Granade, na papiru je to jednostavna utakmica no i ne mora biti tako kad tako skupi igrači kao Bale, Hazard i Jović doma i nisu baš inspirirani.

Hazardov učinak u klubu je dosad samo šest postignutih golova, od kojih samo jedan na domaćem terenu. I to upravo protiv Granade koaj sad dolazi; bilo je to 5. listopada 2019. Tad je zabio, činilo se svima i probudio, no post je doma trajao dvije godine i četiri mjeseca. Od tih njegovih šest golova još dva su bila kod kuće, ali u Valdebebasu (Huesca i Sevilla). A Ancelotti je na njega istinski računao nakon niza ozljeda i poprilično loše forme.

Gareth Bale, pak, nije zaigrao od kolovoza, ove je sezone odigrao više utakmica s Walesom nego s klubom. Na Bernabéuu se nije pojavio od poraza od Manchester Cityja, ima tome već dvije godine. Njegov zadnji gol doma datira od 16. ožujka 2019., na dan kada se Zidane vratio na klupu.

Jovićev učinak pred svojim navijačima još je gori od Hazardovog - samo jedan gol. Treća mu je sezona u Španjolskoj, iako je polovicu proveo na posudbi u Eintrachtu, na njegovom kontu su samo tri gola. Jedini na Bernabéuu zabio je protiv Leganésa 5. listopada 2019., druga dva u gostima u Pamploni i kod Real Sociedada. Na toliko je niskoj razini igre da ga Ancelotti nije ni pomislio uvesti nakon izlaska Benzeme, koji, kao i Vinicius Junior neće igrati protiv Granade.

Analizira li se učinak strijelaca kraljevskog kluba na domaćem terenu, statistika pokazuje da je Francuz zabio ukupno 14 golova, samo jedan manje od svih ostalih suigrača zajedno (ukupno 29). Od ukupno 69 koliko je Real postigao ove sezone, 25 je potpisao Benzema, 14 Vinicius, više od polovice ukupnih. Taj je postotak puno veći u La Ligi - 61,7%, Benzema 17 i 12 Vinicius, ukupno 29 od 47.

Linker
18. travanj 2024 21:35