Karim Benzema u društvu suigrača

 JOSE JORDAN Afp
ČEKA SE ‘BIJELI DIM‘

Riješene su sve dvojbe: Ključni Realov senator na stol dobiva novi ugovor, odbio je i Saudijce

Otkriveno je i da je posao oko svega olakšao i ‘nepisani zakon kluba‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 09. travanj 2023. 16:25

I dok ljubitelji nogometa u Hrvatskoj čekaju informacije o nogometnoj budućnosti kapetana Vatrenih Luke Modrića, čini se da je jedan drugi Realov senator riješio sve dvojbe, ako ih je uopće i bilo.

Naime, sve je jasnije da će Karim Benzema ostati u Madridu. Francuski napadač se mučio u prvom dijelu sezone, no u proljetnom nastavku je proigrao i pokazao sve svoje kvalitete. Svoje golgetersko buđenje začinio je hat-trickom u velikoj pobjedi na gostovanju kod Barcelone u uzvratnom susretu polufinala Kupa kralja (0:4), a samo par dana ranije tri komada zabio je i Valladolidu u prvenstvu.

U odličnoj formi ulazi Benzema u završnicu sezone, a španjolski sportski dnevnik Marca izvještava kako je ovih dana iskusni Francuz odbio bogatu ponudu iz Saudijske Arabije jer želi ostati u Realu još jednu sezonu.

Planovi za odlaskom na Bliski istok nisu uključivali samo igrački transfer, već bi Benzema u Arabiji otvorio i novu nogometnu akademiju pod svojim imenom. Međutim, realizacija tih zamisli će još malo pričekati...

Marca piše kako je u Realu nepisani zakon da se igraču koji osvoji Zlatnu loptu osigurava produljenje ugovora, te se očekuje intenziviranje razgovora na tu temu u sljedećim danima.

U 18 prvenstvenih utakmica ove sezone Benzema je zabio 14 golova i dodao tri asistencije, a u svim natjecanjima je postigao 25 pogodaka u 32 nastupa.

Linker
28. travanj 2024 13:07