Papu Gomez i Luka Modrić

 PRESSINPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Pressinphoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
UOČI MEĐUSOBNOG OKRŠAJA

Rival se naklonio Modriću: ‘Luka je fenomen! Nevjerojatno je na kojoj razini igra, skidam mu kapu‘

Same komplimente uoči okršaja protiv Reala dijelio je veznjak Seville za Luku Modrića
Piše: HinaObjavljeno: 15. travanj 2022. 12:37

Vodeća momčad španjolskog prvenstva Real Madrid gostuje u nedjelju kod trećeplasirane Seville, a uoči tog dvoboja argentinski veznjak Papu Gomez rekao je kako mu je Luka Modrić uzor na poziciji veznog igrača.

"Za mene je on referentni igrač na toj poziciji. Posljednjih godina sam promijenio poziciju te počeo igrati više unazad (na sredini terena) pa sam počeo gledati njega, pratiti kako on igra", izjavio je 34-godišnji igrač Seville.

Gómez je u intervjuu objavljenom u petak u novinama Marca rekao kako je 36-godišnji kapetan hrvatske reprezentacije "fenomen".

"S obzirom na godine koje ima, nevjerojatno je kako upravlja minutama na terenu, igra sve utakmice, i to na kakvoj razini. On je profesionalac u svakom smislu. Skidam mu kapu zbog toga", dodao je upitan o Modriću.

"Sada kada ću ga vidjeti uživo, nastavit ću ga promatrati i diviti mu se dok se može", rekao je Argentinac.

Gómez i Modrić bi se trebali sučeliti na travnjaku stadiona Ramón Sánchez Pizjuán u utakmici u kojoj će Sevilla pokušati smanjiti zaostatak za Real Madridom od 12 bodova.

UEFA je u četvrtak, temeljem prikupljenih glasova na svojoj internetskoj stranici, proglasila Modrića najboljim igračem tjedna Lige prvaka. Hrvatski igrač je najstariji nogometaš Real Madrida te se nada produženju ugovora koji istječe za dva i pol mjeseca.

Papu Gómez, koji je za Argentinu upisao 13 nastupa, smatra da današnji nogometaši mogu igrati elitni nogomet duže nego je to bio slučaj s prijašnjim generacijama.

"Nogomet je, nesumnjivo, evoluirao zbog načina na koji se hrane igrači i kako se paze, a također i kako se štite od ozljeda. Prije petnaest godina su nogometaši u dobi od 33 godine praktično bili u mirovini. Danas gledamo igrače stare 37 ili 38 godina na spektakularnoj razini", objasnio je Gómez koji je odigrao 33 utakmice ove sezone za Sevillu.

"Možda sve ovisi o glavi. Važna je motivacija koju ima svaki igrač, a ako je ona i dalje velika te se uz nju čuvaš malo, možeš godinama igrati na visokoj razini", rekao je.

Gómez, suigrač 34-godišnjeg hrvatskog veznjaka Ivana Rakitića, došao je u Sevillu u siječnju 2021. Prije toga je igrao za Atalantu, Metalist iz Harkiva, Cataniju te argentinske klubove San Lorenzo i Arsenal Sarandí.

Gómez i Modrić trebali bi u studenom nastupiti za svoje reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

"Ne znam što bih dao da budem ondje, ali puno toga. To bi mi s 34 godine bilo prvo a vjerojatno i posljednje Svjetsko prvenstvo, osim ako za četiri godine ne budem igrao jako dobro", rekao je Gómez koji je u siječnju i veljači bio u udarnoj postavi Argentine u susretima s Čileom i Kolumbijom.

"To pokazuje da se nikada ne treba predavati. Da se uvijek može", zaključio je.

Linker
13. travanj 2024 19:03