Roman Abramovič

 BACKPAGE IMAGES Dppi Via Afp
OLIGARH POD POVEĆALOM

Roman Abramovič kupuje španjolskog velikana koji će uskoro zagorčavati život Barceloni i Realu?

Ruski oligarh Roman Abramovič posljednjih je mjeseci pod povećalom svjetskih medija
Piše: SNObjavljeno: 12. travanj 2022. 07:05

Svaki se njegov korak prati u stopu od početka ruske invazije na Ukrajinu, a posebice njegova prodaja aktualnog prvaka Chelseaja. Isto tako u medijima se špekulira da Abramovič nakon sankcija koje mu je nametnula britanska vlada zbog navodnih bliskih odnosa s Vladimirom Putinom, želi kupiti neki drugi nogometni klub.

Nagađalo se tako o turskom Göztepeu, kao i moskovskom CSKA-u, a sada je u prvi plan izbila španjolska Valencia.

Aktualni vlasnik Valencije je singapurski biznismen Peter Lim, a cijelu priču oko Abramovičevu zainteresiranost za kupnju potvrdio je Miguel Sorio, njegov protukandidat u borbi za prevlast na Mestalli.

"Peter Lim je pokušao prodati klub u London za 250 milijuna eura i nije uspio. Potom je otkrio da ima dvije ponude, jednu moju, a jednu oligarha iz Chelseaja. Rekao sam mu da može gubiti 50 milijuna eura godišnje ili neka nam proda klub", otkrio je Sorio.

Lim je većinski vlasnik Valencije od 2014. godine, a klub je posljednji od šest naslova španjolskog prvaka osvojio sezone 2003/04. Posljednji veliki trofej 'Šišmiši' su osvojili 2018/19 kada su podigli pehar pobjednika Kupa kralja.

Linker
18. travanj 2024 07:39