JOSEP LAGO/AFP
PETARDA BARCE

Ronald Koeman ga ostavio na klupi, Leo Messi mu nakon ulaska u igru odgovorio s dva pogotka!

Proradio je i Antoine Griezmann, Francuz je zabio važan gol za 2:1, ali je i promašio kazneni udarac
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 07. studeni 2020. 19:18

Barcelona je ostvarila uvjerljivu pobjedu protiv Betisa, popela se na 11 bodova iz sedam nastupa te malo mirnije odlazi na prvenstvenu stanku. Zaostatak za vodećim Real Sociedadom iznosi šest bodova, a za najvećim konkurentom Realom iz Madrida pet. Tako je katalonski klub izašao iz mini-krize od četiri utakmice bez pobjede u La Ligi.

Ronald Koeman ostavio je na klupi najveću zvijezdu Barcelone, kazao je kako mu želi dati malo odmora jer je ove sezone odigrao sve utakmice, i za klub i za reprezentaciju. Posljednji put na klupi je bio u dvije utakmice u rujnu 2019. godine.

Ipak, bez Lionela Messija nije išlo. Argentinac je ušao na početku drugog poluvremena te je imao važnu ulogu kod gola za 2:1. Ubrzo je poentirao iz kaznenog udarca, a potom i iz igre za visok trijumf i moguću najavu boljih dana za katalonskog velikana.

- Messi nije bio dovoljno spreman da započne utakmicu, ali nam je njegova nazočnost u drugom poluvremenu bila od velikog značaja – izjavio je Koeman.

Povela je Barcelona u 22. minuti. Griezmann je pronašao Dembelea na lijevoj strani kaznenog prostora, a Francuz se namjestio na lijevu nogu i lijepo pogodio za 1:0. U 30. minuti Mandi je srušio Fatija, a bivši vratar Barcelone Bravo obranio je jedanaesterac Griezmannu.

Gosti su izjednačili u drugoj minuti nadoknade, Sanabria je bio siguran oči u oči s Ter Stegenom. Barca je opet u prednosti u uvodnim minutama nastavka, Alba je asistirao Griezmannu koji je povisio na 2:1, a Messi je lukavo propustio Albinu loptu što je prevarilo Betisovu obranu.

Sudac Cuadra je u 59. minuti pogledao snimku na VAR-u, Mandi je dobio crveni karton zbog igranja rukom, a Messi je bio siguran za 3:1. Ipak, nije još sve bilo gotovo jer je Loren u 73. minuti smanjio na 3:2, da bi pitanje pobjednika riješio Messi i to pogotkom iz igre nakon što mu je Roberto lijepo asistirao petom. Konačnih 5:2 u 90. minuti postavio je Pedri, opet je asistirao Roberto.

- Mogli smo na odmor otići i s većom prednošću, mislim da smo bili znatno bolji od Betisa i u prvom i u drugom poluvremenu. U prvom dijelu smo imali četiri ili pet čistih prilika, s promašenim penalom i pogođenom vratnicom, ali u nastavku smo bili precizniji. I ja i cijela momčad želimo da je Messi na terenu jer je on najbolji na svijetu i uvijek ga hoćemo u momčadi. U drugom poluvremenu nam je puno pomogao, s njim smo puno bolji – rekao je Jordi Alba.

Linker
06. svibanj 2024 14:21