Antonio Rüdiger i Luka Modrić

 PRESSINPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
ZANIMLJIVA ANEGDOTA

‘Roštiljamo i odjednom mi se Ancelotti pojavi na vratima, nikad nisam doživio tako nešto...‘

‘Raditi s njim svaki dan u najvećem svjetskom klubu jednostavno je prekrasno‘
Piše: JL.Objavljeno: 21. rujan 2022. 07:48

Piše: Ivan Alaupović

Nakon pet sezona kojih je proveo u londonskom Chelseaju s kojim je između ostalog osvojio i Ligu prvaka, njemački branič Antonio Rüdiger (29) ovog je ljeta kao slobodan igrač došao u Real Madrid. U razgovoru za Sport1 podijelio je svoje mišljenje o prvim mjesecima u glavnom gradu Španjolske, za koje navodi da su i više nego odlični.

"Mojih prvih nekoliko mjeseci u Madridu nije moglo biti bolje. Rezultati su bili dobri, zabavljamo se kao tim i dobro sam se prilagodio. Da budem potpuno iskren, nijedna druga momčad mi nije omogućila da se tako lako uklopim."

A posebnu ulogu u njegovoj aklimatizaciji u novoj sredini, imao je trener Kraljevskog kluba, Carlo Ancelotti o kojemu je Rüdiger ispričao anegdotu:

"Moja obitelj i ja tek smo došli u Madrid. Jedan smo dan pekli roštilj kad je odjednom netko pozvonio. Otvorio sam vrata i Ancelotti je bio tamo! Wow! Sjedio je i ručao s nama te upoznao moju obitelj. On je vrlo ljubazan i otvoren čovjek. Ostao je s nama dva sata, razgovarali smo o svemu. Nikad nisam doživio tako nešto s drugim trenerima. Nakon samo ovih prvih nekoliko mjeseci, moram reći da nitko nije ni blizu Ancelottiju kada je u pitanju njegov odnos prema igračima. On je trenerska legenda koja je osvajala trofeje Lige prvaka kad sam ja još bio klinac. Raditi s njim svaki dan u najvećem svjetskom klubu jednostavno je prekrasno."

image
JAVIER SORIANO Afp

Španjolski mediji su po njegovom dolasku pisali kako po gardu na terenu podsjeća na jednog bivšeg Realovca, Portugalca Pepea, a i sam igrač je potvrdio kako je baš u sadašnji branič Porta bio jedan od uzora u djetinjstvu.

"Uvijek sam želio biti poput njega. Gledao sam njegove videe i htio sam svima dokazati da i ja mogu biti žestok momak. Bio je vrhunski igrač, ne samo u duelima nego i u izgradnji igre. A pazite ovo, on je bio jedini igrač čiji sam dres nakon utakmice čekao sat vremena. Pepe, Sergio Ramos i Thiago Silva tri su dresa na koja sam najponosniji u svojoj kolekciji. Tri ljudine!" - zaključio je.

Linker
20. travanj 2024 08:38