Luka Modrić i Florentino Perez

 - Afp
VELIKI ŠEF U EUFORIJI

Sada je sigurno da ostaje u Realu! ‘Modrić i ove godine treba osvojiti Zlatnu loptu! Najbolji je na svijetu‘

‘Vratar broj jedan i Modrić u zavidnoj formi, dostojnoj ponovnog osvajanja Zlatne lopte‘.
Piše: Dražen Antolić/SNObjavljeno: 17. siječanj 2022. 07:41

Real je pobjedom na Athleticom 2:0 osvojio španjolski Superkup, iako gu se Baski odlično borili. Nisu zabili nijednu od šansi, čak niti s bijele točke dok je Kraljevski klub naplatio klasu i iskustvo za svoj 12. trofej u ovom natjecanju. Luka Modrić ponovo je blistao, izvukao je iz šešira sjajan pogodak, osvojio je svoj 18. trofej s Realom, ukupno 24. klupski. Kako 2014. nije igrao na Svjetskom klupskom prvenstvu netko mu to ne broji, no i tada je bio madridista.

Dobio je trofej za najboljeg igrača utakmice, a kao posebnu nagradu brzi i vješti umjetnik napravio je karikaturu s njegovim likom. Luka je uživao u još jednom naklonu svijeta za nogometnu veličinu koju ima. Predsjednik Reala Florentino Perez udijelio mu je zagrljaj, a kroz neko vrijeme će i produženje ugovora do 2023. godine.

image

Thibaut Courtois i Luka Modrić

- Afp

- Bez želje da se hvalim, Courtois i Modrić su najbolji na svijetu na svojoj poziciji. Vratar broj jedan i Modrić u zavidnoj formi, dostojnoj ponovnog osvajanja Zlatne lopte - zvučne riječi izrekao je Perez nakon susreta.

Modrić je u 37. godini, igrao je brojne završnice još od Dinama pa daleko više u dresu Reala te s Hrvatskom u Rusiji, a to mu je bio tek drugi pogodak u finalnim susretima. Zanimljivo je da je oba dao na arapskom tlu. Prethodni se dogodio 22. prosinca 2018. godine u utakmici za klupskog prvaka svijeta protiv Al Aina u Abu Dhabiju (Ujedinjeni Arapski Emirati) u trijumfu 4:1.

image
- Afp

Također je pogodio za 1:0. Eto, kad bi kompletirao hat-trick u Lusailu 18. prosinca ove godine pa na listu uz UAE i Saudijsku Arabiju upisao i Katar, nitko ne bi bio sretniji od nas.

- Na sreću, nogomet još uvijek ima ljude poput Modrića - komentar je na portalu Marce.

Pohvalio je Perez još jednog senatora...

"Marcelo je legenda Real Madrida. Mislim da je on igrač koji je priznat svugdje u svijetu i sretan sam što su mu i ovdje priredili ovacije", rekao je Perez pa prokomentirao trenutnu situaciju Reala.

"Ovaj trofej nam puno znači. Napravilo smo neke promjene, ušli u novu eru s trenerom koji nas jako dobro poznaje i s obranom koja je pretrpjela promjene i sada igra jako dobro, daje rezultate, zato smo sretni i optimistični".

Linker
23. travanj 2024 00:43