Kieran Trippier
 GABRIEL BOUYS
ZABIO NAM JE NA EURU

Šime, igraj! Englezu 10 tjedana suspenzije zbog klađenja, a Vatrenom ekskluzivno mjesto u momčadi

Baš kad je iz Tottenhama prelazio u Atletico, malo se odlučio okladiti. To je bio loš potez.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. prosinac 2020. 15:37

Dobro pamtimo Kierana Trippiera. Taj nam je 30-godišnji desni branič zabio onaj strašan gol iz slobodnjaka u polufinalu ruskog Mundijala protiv Engleza. Godinu dana kasnije, prošlog ljeta stigao je iz Tottenhama u redove madridskog Atletica i tamo se krenuo boriti za poziciju s našim Šimom Vrsaljkom. Doduše, našeg su asa ozljede dosta dugo mučile pa se i nije imao pravu priliku izboriti kod Chola Simeonea za igru u kontinuitetu, ali to bi se sada moglo promijeniti.

Naime, Engleski nogometni savez (FA) kaznio je Trippiera s 10 tjedana zabrane igranja nogometa zbog dokazane umješanosti u posao s klađenjem. Naime, profesionalnim je nogometašima u Engleskoj, ali i mnogim drugim zemljama klađenje zabranjeno, ali Trippieru je dokazano da se kladio..

Uz zabranu od 10 tjedana igranja u svim svjetskim natjecanjima, engleskom je desnom braniču odrezana i simbolična kazna od 70 tisuća funti. Prema navodima BBC-ja, Trippier se kladio čak sedam puta. Sedam puta previše...

Dogodilo se to baš u srpnju 2019. godine kada je prelazio iz Tottenhama u Atletico. Je li mislio da će se u Španjolskoj moći kladiti? Vjerojatno.

Neće Trippiera tako biti u sljedećih 12 ligaških utakmica za Atletico, a kazna će trajati i za vrijeme prve utakmice osmine finala Lige prvaka kada će Atletico na svom stadionu dočekati Chelsea. Prva utakmica koju bi mogao odigrati zakazana je za 7. ožujka, kada je na rasporedu madridski derbi protiv Reala.

Linker
23. travanj 2024 22:18