PAU BARRENA Afp
MOGLO BI BITI SVEGA

Skandal potresa Španjolsku, a navijači Athletica pripremaju Barçi neviđeno poniženje u 30. minuti?

Ovako planiraju iskazati nezadovoljstvo zbog sumnji da je klub uživao ‘poseban tretman‘ ligaških sudaca
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 12. ožujak 2023. 17:07

Danima, pa i tjednima se ne prestaje pisati o skandalu koji potresa španjolski nogomet. Bivši čelnici Barcelone suoče se s optužbama korupcije, a krajem ovog tjedna i službeno je pokrenuta istraga. Tek treba utvrditi je li Barcelona uživala "poseban tretman" sudaca La Lige, što je pretpostavka potaknuta sumnjivim transakcijama na račun tvrtke u vlasništvu Josea Marije Enriqueza Negreire, tada (2001.-2018). potpredsjednika Tehničkog sudačkog odbora.

Plan protesta

Neki španjolski klubovi već sada su revoltirani činjenicom da je Negreiri u navedenom razdoblju stiglo oko sedam milijuna eura isplate iz smjera katalonskog velikana. Predsjednik Real Madrida Florentino Perez u nedjelju će raspravljati o mogućim potezima Kraljevskog kluba, a protest, čini se, planira i Athletic Bilbao.

image

Igrači Ath. Bilbaa

OSCAR DEL POZO Afp

Barcelona gostuje na San Mamesu u nedjelju u 21 sat, a prema pisanjima nekolicine španjolskih medija, među kojima je i Football Espana, navijači Bilbaa izrazit će negodovanje zbog poveznica na relaciji Barca-sudački odbor. I to na rijetko ili nikada viđen način.

Naime, unazad četiri dana pojavljuju se informacije da će u 30. minuti publika na San Mamesu zasuti teren lažnim novčanicama. Na njima se nalazi lik sadašnjeg predsjednika Barce Joana Laporte, predsjednika Nogometnog saveza Španjolske Josea Luisa Rubialesa i spomenutog Negreire. Navodi se da će na novčanicama stajati i natpis ‘Mafia‘.

Podijelili rekvizite

Ovi rekviziti unazad nekoliko dana dijelili su se navijačima Bilbaa, piše portal 20Minutos, za što je bio zadužen animatorski štand kluba Inigo Cabacas Herri Harmaila, koji se oglasio i na društvenim mrežama.

"Stvorili su ga siromašni, a ukrali bogati. Slučaj Negreira samo je vrh ledenog brijega. U 30. minuti utakmice s Barcelonom izrazite svoju ljutnju. Preuzmite novčanice, ispišite ih i nazovite ih njihovim imenom. Mafia" - stoji u posljednjoj njihovoj objavi na Twitteru.

image

Joan Laporta, predsjednik Barcelone

ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Action Press/shutterstock Editorial/profimedia

Svakako treba spomenuti da ovu vijest nije prenio nijedan vodeći španjolski medij (Marca, AS, Mundo Deportivo), stoga ćemo tek u 30. minuti vidjeti jesu li ideje u režiji Herri Harmaile ‘prošle‘, odnosno jesu li fanovi pristali na ovakav oblik protesta.

Podsjetimo, Josep Maria Bartomeu i Sandro Rossel bivši je predsjednički dvojac Barce suočen s optužbama davanja mita, no od početka tvrde da nema govora o potplaćivanju sudaca i "kupovini" utakmica. Negreira, koji je primao novac, trebao je već odgovarati pred policijom, no na temelju medicinskog izvješća o Alzheimerovoj bolesti izbjegao je taj scenarij, pisao je El Espanol.

Linker
01. svibanj 2024 22:36